Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Mutalan Anarkisti

VIR MVA Ch, KTK-II
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenhevonen, ori
Rautias, 152cm
22.12.2017, 7v

Kasvattaja Mutala
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso VaB
Rekisterinro VH18-018-0354

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

JÄLKELÄISET // 4 kpl

12.03.2018 Kaunon Radikaali // e: Kaunon Kukkahattara
26.8.2018 Kaunon Kultahattu // e: Kaunon Kukkahattara
02.10.2018 Hopeatuulen Mustikka // e: Runon Mesimarja
21.05.2019 Kaunon Avaruusanarkia // e: Kaunon Gaganautti

SAAVUTUKSET

VIR MVA Ch arvonimi myönnetty 22.03.2018

20.08.2018 Suomenhevosten kantakirjatilaisuus
18 + 18 + 18 + 18 = 72p. KTK-II

3v 22.02.2018

Luonne

Etsin Kaunovaaraan vuoden alussa uusia oreja huomatessani tallin olevan hurjasti akkavaltainen. Sain tarjouksia ihanilta puttekasvattajilta ja menihän siinä ilta, jos toinenkin upeita hevosia selatessa. Nekotan ehdottamista hevosista tarttui silmiin kiva yhdistelmä. Miun Vandaali vei jo pelkällä nimellään, en voinut ohittaa tuota oria ja tammaksi sille valikoitui Noitapolkka, joka oli syötävän suloinen. Kahdesta ihanasta rautiaasta syntyi rautias oripoika, joka nimettiin Mutalan Anarkistiksi.

Ensisilmäyksellä Ana on melkoinen vässykkä. Ei mikään anarkisti vaikka nimeltään sellainen onkin. Kaikkea muuta mammalellikki tuntuu olevan, mutta ei johda tallin asukkaita kohtia eläinten vallankumousta. Ana haluaa olla halittavana, rapsuteltavana ja rakastaa letkeitä lenkkejä maastossa. Olisi se pitänyt arvata, että energistä oria ostaessaan ostaakin vahingossa sylivauvan. Kyllä meidän Anasta joskus vauhtiakin löytyy, mutta ei juurikaan vaaratilanteita. Ori on fiksu, oikeastaan paljon fiksumpi kuin mitä se antaa ymmärtää. Salaa se varmaan pohtii jotain yhtälöitä kun ori viihtyy mainiosti omassa karsinassaan. Hoitaessa Ana seisoo paikallaan kiltisti, tekee just sen mitä käsketään eikä riko sääntöjä kuin hätätapauksessa. Silloin se haluaa vaeltaa tallikäytävällä, jos joltain on jäänyt porkkanapussi auki tai heiniä kottikärryyn. Onhan se neronkin saatava syötävää.

Ratsuna Anaa voi kehua työmyyräksi, täydelliseksi kouluratsuksi. Se paneutuu töihin koko päällä eikä juoksentele tyhjäpäänä ympäriinsä. Keskittymiskyky sillä on erityisen ison kehun arvoista ja askellajitkin mainiot. On Anan kanssa vielä paljon töitä huipulle, mutta puteksi se kulkee kevyesti kentällä eikä oria tarvitse potkia eteenpäin. Parasta Anan kanssa treenaamisessa on sen into uuden oppimiseen. Jos lähtee kokeilemaan jotain uutta liikettä on ori aivan innoissaan. Rautias keskittyy niin kovasti, että ajankulku unohtuu helposti myös ratsastajalta. On yhtäkkiä niin hillittömän kivaa puurtaa jotain väistöjä keskellä talvipakkasta vaikka treenin alussa olikin kaivannut takaisin viltin alle. Osaamattomankin ratsatajan kanssa Ana yrittää parhaansa. Pelottavasti Anasta on tulossa just sellainen automaattiratsu, että sen voisi antaa kenelle tahansa käsiin ja se suorittaisi kiitettävästi radan kuin radan. Osaavissa käsissä Ana kuitenkin loistaa kirkkaasti ja näyttää kaikki parhaat puolensa. Myös se vaikea oikea laukka löytyy vaikka sen hakeminen onkin yleensä työn ja tuskan takana.

Suku

i. Miun Vandaali
punarautias, 161cm

ii. Miun Monsteri
tummanpunarautias, 165cm
evm

iii. Miun Taavi
prn 162cm
iie. Viiraaja
prt 152cm
ie. Vaka Vankka
vaaleanrautias, 155cm
evm
iei. Pikku-Hemmo
rt 157cm
iee. Vaura
vprt 150cm

e. Noitapolkka
rautias, 149cm

ei. Vihevä Velho
rautias, 155cm
evm

eii. Voivelho
vkk, 154cm
eie. Hevinna
trt 155cm

ee. Niiaten
tummanrautias, 147cm
evm

eei. Hiipuillen
rt 150cm
eee. Niiskuneiti
tprt 144cm

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS

22.02.2018 Huvitus, BIS4, MVA-SERT (Päätuomari: Kati)
05.03.2018 Ruskavaara, irtoSert (Päätuomari: Lissu T.)
08.03.2018 Huvitus, BIS2, MVA-SERT (Päätuomari: Kati)
10.03.2018 Lily's Trotters, irtoSert (Päätuomari: Lissu T.)

30.04.2018 Suomenhevosten rotunäyttelyt - Aikuiset orit - 20/27 II-palk.

Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään sinisiä varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje: Tarhaa kenen tahansa kanssa
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

14.07.2018 Paluu treeniin

Viisivuotiaana Ana oli osoittanut meille jo kuinka hienosti se pärjäsi niin kotona kuin valmennuksissakin. Nopeasti kypsynyt oripoika alkoi jo tuntua kokeneelta kouluratsulta vaikka sillä olikin vielä paljon opittavaa edessään. Kilpakentillä olimme käyneet pyörähtämässä eikä Anaa ollut hetkauttaneet uudet paikat, tuntemattomat hevoset saati kovat äänet tai matkustaminen. Se oli kuin syntynyt tähän elämään. Anasta näki kuinka se nautti täysin siemauksen uusista tuoksuista ja kokemuksista. Ensimmäiset radat olivat menneet hieman hakiessa, mutta ei mennyt montaa kertaa kun Ana toisti jo saman ohjelman kuin ulkomuististaan keskittyen paremmin itse esiintymiseen ja leimautti potentiaalinsa näkyville muuallakin kuin kotona.

Lupsakka Ana tuntui viisivuotiaana jo turhankin valmiilta kilpahevoselta, joten päästimme sen koko kesäksi laidunlomalle. Se tuntui unohtaneen millaista oli leikkiä ja kilvoitella muiden orien kanssa. Nuoremmat pistivät sille vipinää kinttuihin ja kuukauden lomailun jälkeen kotitallissa seisoi lihaksikas kuus vee, jonka silmiin oli syttynyt hieman erilainen kipinä. Ratsupuuhiin palatessamme tunsin heti kuinka allani oli entistä herkempi ratsu, joka oli ratketa innosta päästyään takaisin töihin. Jokin uupumus sille oli meinannut iskeä kevään aikana. Olimme edenneet turhan nopeasti orin vaikuttaessa niin kypsältä.

Heinäkuun puolessa välissä palautimme orin kokonaan takaisin talliin laitumelta. Orilaitumella riekkuminen oli tehnyt kaikin puolin Analle hyvää. Kotilaitumella se leikki muiden orien kanssa edelleen ja jaksoi silti painaa hienosti treeniä kirkkain silmin. Kilpakentille palaisimme pikkuhiljaa emmekä hosuisi nyt liikaa. Teki hyvää meille molemmille pieni kesäloma. Ana palasi treeneihin tarmokkaana ja melkein uhmakkaana. Ensimmäinen viikko meni palautellessa asetuksia ja spurttaillessa maastossa energioita tasaisemmaksi.

Valmennukset