Fiktion Aprikoosi

Ch, KTK-II
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenhevonen, tamma
Vaaleanpunarautias, 153 cm
23.11.2017, 6v

Kasvattaja Milja, Fiktio
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH17-018-2234

Kouluratsastus taso 5 (2026.85 op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © fiktio

JÄLKELÄISET // 1 kpl

01.07.2018 Kaunon Ananas // i: Huvin Hattivatti

SAAVUTUKSET

10.03.2018 myönnetty Champion

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.06.2018
18 + 18 + 18 + 18 = 72p. KTK-II

Luonne

Fiktion Aprikoosi on sydämellisyyden perikuva, hellistä hellin ihana pikkutamma. Aprikoosi toimii laumassa luonnollisesti äidin roolissa ja opettaa nuoremmat käyttäytymään siivosti toistensa kanssa. Riitapukarit tamma erottaa toisistaan hillitysti. Nuorten kanssa Aprikoosi intoutuu välillä leikkiin eikä muista ikäänsä riehaantuessaan. Jalat nousevat samaan malliin kuin varsoillakin. Isommassa laumassa Aprikoosi vetäytyy nuorten kanssa omaan pikkulaumaan ja katselee muiden nahisteluja kauempaa. Jos joku kiukkuaa tammalle antaa se samalla mitalla takaisin eikä jää kenenkään pompoteltavaksi. Pomoksi se ei haaveile vaan tyytyy sivistyneesti omaan paikkaansa laumassa.

Aprikoosin inhokkihommaa on ehdottomasti karsinassa seisoskelu. Se olisi mieluummin ulkona vaikka sataisi kissoja ja koiria. Tammaa ei yksinkertaisesti huvita sisätiloissa oleskelu. Se on huonolla tuulella joutuessaan karsinalepoon mistään syystä eikä ymmärrä miksei pääse ulos nautiskelemaan ruohosta, lumesta tai milloin mistäkin. Se tykkää jopa kurasäästä ja pyörii innokkaasti mutalammikoissa. Yhtä innokkaasti Aprikoosi ei suostu pesulle. Pesukarsinaan meno on tamman mielestä yök, kamalaa ja vastenmielistä. Mieluiten se vain seisoisi tarhassa kuraisena. Tarhaan se menee innokkaasti heti aamusta ja meinaa jyrätä ihmiset tieltään sinne suunnatessaan. Kesälaitumelta tammaa ei puolestaan meinaa saada millään kotiin. Luulisi 24/7 laiduntamisen jälkeen kelpaavan karsinassa lepäily, mutta ei Aprikoosille.

Ratsuna kiltti, hellä tamma muuttuu vauhtihirmuksi. Siltä taitaa puuttua vaihdelaatikosta ne pienimmät vaihteet kokonaan. Reippaassa vauhdissa Aprikoosi tarvitsee tarkan ratsastajan, jolla on selkeä visio siitä mitä vauhtia mennään ja miten. Vaikka vauhtia löytyy on Aprikoosi hyvin miellyttämishaluinen ratsu, joka elää kiitoksilla. Pahana tapana Aprikoosilla on nojailla liiaksi kuolaimeen ja liian kovakouraiseen käteen se vastaa kiukustumalla. Täytyy löytyä juuri sopiva ote, jotta asento korjautuu ja Aprikoosista saa tasapainoisen kouluratsun. Parhaansa yrittävä helläsydäminen tamma on hellyyttävä näky kouluradoilla ja sulattaa sydämiä vaikka ei aina teknisesti onnistuisikaan täydellisesti. Isot kehut radan jälkeen saavat Aprikoosin yrittämään seuraavalla kerralla vielä entistä kovemmin.

Suku

i. Ch Välähdyksen Ristinolla rt, 151 cm
KTK-II

ii. WNS Ristiaallokko rt, 150 cm

iii. Dewdropin Männynneula kadonnut
iie. Helmi L kadonnut
ie. Taika-Kukka rt, 156 cm iei. Taika-Poika rt
iee. Taika-Tyttö rt

e. Fiktion Apila vprt, 154 cm
KTK-III, SV-I, KV-I

ei. Vaapukan Vilijo prt, 153 cm
KTK-II, KRJ-I, SV-II, KV Jälkeläisarvonimi A

eii. Pirunkorven Jamssi trt, 154 cm
KRJ-I, SLA-I, YLA1
eie. Haavelaakson Vintiö rt, 152 cm

ee. Fiktion Auni vprt, 155 cm
KTK-II, KRJ-I, SLA-I, KV Jälkeläisarvonimi AB

eei. Kuuramaan Kultakavio rt, 160 cm
eee. Vaapukan Auri rt, 154 cm
KRJ-I, SV-I

isälinja - Arvon-Kohu     emälinja - Napernaatti

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS

23.02.2018 Raatteen Suomenhevoset, irtoSERT, päätuom. Sorel
31.01.2018 Susiraja, irtoSERT, päätuom. Sorel
13.01.2018 Syrjän Ratsutalli, irtoSERT, päätuom. Jannica

Kilpailut

Kouluratsastus taso 5/4
Tahti ja irtonaisuus 1062.58p
Kuuliaisuus ja luonne 964.27p


Esteratsastus taso 2/-1
Kenttäratsastus taso 0/-1

Varusteet

Hevoselle kerätään keltaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje: Tarhaa muiden tammojen kanssa
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

14.07.2018 Aprikoosi ei halua kotiin

Yritimme palauttaa Aprikoosia laitumelta kotiin, mutta yrityksemme eivät ottaneet onnistuakseen. Tamma laukkasi minut nähdässään laitumen kaukaisimpaan nurkkaan ja se oli kaukana se. Helleaallon saavuttaessa Kaunovaaran olimme päättäneet Matin kanssa palauttaa hevosia pikkuhiljaa kotiin. Saisivat suojaa ja juomaa eivätkä pakahtuisi kuumuuteen. Aprikoosi oli kuitenkin päättänyt jäädä laitumelle ikiajoiksi. Ehkä se palaisi sieltä vasta kun ruoka loppuisi ja olisi aivan välttämättömyys tulla takaisin kotiin. Huhuilin kaurasankon kanssa tammaa, joka kurkisteli kauempana uteliaana meitä. Ruoka selkeästi houkutti, mutta taisi arvata ettei tässä tultu vain ruokkimaan valmiiksi hyvinsyöneen oloista laidunlomalaista.

Aprikoosi oli päässyt laitumelle muita hieman myöhemmin, koska emme voineet päästää varsovaa tammaa lomalle. Varsa katseli meitä uteliaana emän viereltä, se oli selkeästi valmis antautumaan kaurasankolle heti kun emä antaisi siihen luvan. Houkuttelin Anskua kovemmin vaikka Aprikoosi piti kovaa kuria varsalle. Pian varsa antoi periksi ja lähestyi ruokaa innokkaana. Se söi innokkaasti kauraa, johon olin sitä pikkuhiljaa totuttanut. Riimun onnistuin ujuttamaan sen siroon päähän ihan huomaamatta. Varsan ollessa kiinni antautui Aprikoosikin. Tammalla oli kova huoli, että varsa vietäisi pois eikä se kestäisi sellaista vielä.

Matti talutti Aprikoosia ja minä Ananasta. Aprikoosia nyppi lähteä laitumelta ja se nyki jatkuvasti riimunnarua syödäkseen kaiken mitä ehti. Ansku puolestaan loikki vierelläni iloisesti. Se oli vielä kovin innokas ja ihmeissään kaikesta. Saimme parivaljakon talliin ennen iltaa. Aprikoosi seisoi nyrpeänä karsinassaan eikä suostunut juomaan ennen kuin lähdimme karsinan lähettyviltä pois. Kuulin kuinka ahnaasti se joi ja nautti. Ehkä hevoset pääsisivät vielä hetkeksi laitumelle kunhan pahimmat helteet olisivat ohi.

Valmennukset