Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Hymnin Asteriski

KTK-II
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenhevonen, ori
Väri, 160cm
24.02.2018, 59v.

Kasvattaja Hymnin Suomenhevoset
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso Vaativa B
Rekisterinro VH18-018-0970

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Luonne

Ihanan itsepäinen Hymnin Asteriski on herkkä ratsu, jonka hermoille käy helposti pienetkin asiat. Riskiksi ristitty omapäinen ori on todettu moneen kertaan yhdeksi tallin äkkipikaisimmaksi hevoseksi. Tässä hevosessa yhdistyvät räjähtävään pakettiin herkkyys sekä sen isosti näkyvä ja kuuluva oma tahto. Onni onnettomuudessa on kuitenkin että Riski on myös kova poika tekemään töitä. Se on kouluratsuna energinen, näyttävä ja todella kiva työstettävä. Kun oppii kuuntelemaan orin tyypillisiä oikkuja on sen kanssa helpompaa tehdä töitä. Ensimmäiset kerrat menevät nopeasti Riskiin tutustuessa. Ori kokeilee ihan varmasti tarvitseeko tämän uuden ratsastajan kanssa oikeasti alkaa töihin vai voiko vain riehua omiaan. Laiskottelemaan Riski ei ryhdy. Ei edes vähän väsyneempinä päivinä, silloinkin se jaksaa viskoa takapäätä, jos ratsastaja ei saa sitä kunnolla kuulolle. Mikään rodeoratsu tämä ori ei kuitenkaan ole. Riski viskaa pukin tai kaksi, mutta tyytyy sitten testaamaan ratsastajaa toisella tapaa.

Riskin kanssa työskentely vaatii lehmän hermoja, napakkaa otetta, mutta myös taitoa ratsastaa niin eleettömästi kuin mahdollista. Ori ei siedä suun nykimistä, kylkien potkimista eikä liian kovakouraista menoa muutenkaan. Parhaimmillaan itsepäinen Riski on tutun ratsastajan kanssa, johon se osaa luottaa ja joka on löytänyt orin kanssa sopivan yhteisen sävelen. Riski tykkää kulkea ilman satulaa ja osaa se käyttäytyä jopa ilman suitsia, mutta siihen vaaditaan jo korkeamman luokan luottamustasoa. Räjähdysherkkyytensä ori näyttää juurikin uusien ihmisten kanssa. Se ei tykkää ihan kenestä vain, vaikka olisi taskut täynnä herkkuja. Jos olet liian kovaääninen, haiset omituiselta tai onnistut olemaan muuten vain pelottava olet takuulla Riskin inhokki-listalla. Aina ei ole selvää mistä syystä Riski ketäkin inhoaa, se vain on turhan tarkka ihmisten suhteen. Ystävystymisen merkit kuitenkin huomaa helposti, ori saattaa näyttäytyä kanssasi korvat hörössä, huolii herkut taskuistasi eikä yritä singota sinua satulasta heti ensimmäisen ravinoston yhteydessä. Sopivan ratsastajan kanssa Riski on näyttävä ratsu, joka tekee työt just niin kuin pitääkin. Siltä löytyy hienot askellajit, joissa on mukava istua. Orille on edelleen vaikeaa nostaa ja ylläpitää laukkaa vasempaan kierrokseen, mutta toistoilla ja lihaksia rakentamalla paranee sekin puoli koko ajan. Riskille on ollut alusta asti todella turhauttavaa tehdä peruutuksia. Peruutellaan aina mahdollisuuden tullen niin selästä kuin maastakäsinkin.

Omaa tahtoaan Riski näyttää myös reissussa. Traileriin meno on ollut orille kova paikka alusta asti. Sen kanssa ollaankin otettu tavaksi harjoitella traileriin kiipeämistä lähes päivittäin. Riskin mielestä on mukava saada herkkuja trailerin läsnäollessa, mutta sinne sisään se ei halua mennä edes herkkujen perässä. Kaverin kanssa matkaaminen sujuu paremmin kuin yksin. Silloinkin tosin täytyy olla vieressä just sellanen kiva kaveri, jonka kanssa ei tule riitaa. Trailerista ori peruuttaa hirveällä vauhdilla, se tarvitsee vielä paljon treeniä oppiakseen ettei traileri ole mikään kuoleman loukku.

Suku

i. Mörkövaaran Almurenttu

ii. Runon Aamurusko
KTK-II, YLA1, KRJ-I, ERJ-I, SLA-I*

iii. Amoriinin Ruska
KRJ-II, ERJ-II
iie. Jäätanssin Kaiku
KRJ-I, ERJ-I
ie. Taikakuun Pikku-Wiivi
KTK-II, YLA1, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I
iei. Myrskymerkki
KTK-II, SLA-I, KERJ-I, KRJ-I, ERJ-I, YLA2
iee. Pikku-Wenla
KTK-III

e. Fiktion Elmiira

ei. Fiktion Ilmari
KRJ-I

eii. Alpin Iljas
eie. Lauha

ee. Iki-Elene
KTK-III, KRJ-III

eei. Ilon-Ajatus
KTK-II
eee. Eleaser

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS

20.09.2018 Navaja, irtoSert (Päätuomari: Elisa)

Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje: Tarhataan kaverin kanssa
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Otsikko

00.00.0000

Valmennukset