Jeilin Bofink

KTK-II
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenhevonen, ori
Tummanrautiaankimo, 155cm
05.02.2018, 4v

Kasvattaja Jeili
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso VaB
Rekisterinro VH18-018-0355

Kouluratsastus taso 6 (2670.4 op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

JÄLKELÄISET // 1 kpl

11.04.2018 Kaunon Pärlafink // e: Kaunon Helmililja

SAAVUTUKSET

Suomenhevosten kantakirjaustilaisuus 31.03.2018
18 + 18 + 18 + 18 = 72p. KTK-II

3v. 25.02.2018 4v. 25.03.2018 5v. 25.04.2018 6v. 25.05.2018 7v. 25.06.2018 8v. 25.07.2018

Luonne

Sen siitä saa kun lähtee etsimällä etsimään talliin uusia hevosia. Tarjouksia tuli todella houkuttelevista ja ihanista suokeista, siinä meni ilta ja toinenkin niitä selatessa. Miettiessä, että millainen uusi tulokas meille mahtaisi olla just sopiva sattui silmiini Jeilin tuleva kasvatti. Serenan kertoessa varsasta olin myyty jo sen isän sukua vilkaistessani. Ensinnäkin, en osannut edes tavuttaa sen nimeä. Lukihäiriöiselle höperölle tuo nimi oli vaikea. Eli siis samantien hirveän houkutteleva. Emäkin oli mitä ihastuttavin vaikka sen nimi ei saanutkaan kieltä solmuun. Jätin varauksen, jos varsa syntyisi orina se tulisi meille. Tammalle meillä ei juuri nyt ollut tarvetta.

Helmikuun alussa se sitten tapahtui. Kimo orivarsa syntyi ja se sai nimekseen Jeilin Bofink eli peippo. Pyörittelin sen nimeä suussani, ei mennyt kieli solmuun vaan aukesi uskomaton kirjo lempinimiä. Boris, Bo, Bonkki, Peippo ja vaikka mitä muita. Pienen kimoutavan orin saavuttua Kaunovaaraan oli nimi kuitenkin heti selvä, Bono. Olihan se kuin Bonon hevosversio kun kuvitteli sen silmille suuret aurinkolasit. Hyvää tekevä stara. Vaikka meidän Bonon lempipuuhaa ei olekaan rokkaaminen on se silti tähtiasemansa tallissa ansainnut. Jos etsii ratsuksi sellaista hevosta, jolta löytyy lennokas askel ja kevyt mieli on Bono oikea valinta. Se kulkee omalla moottorilla liiankin kevyen ilmavasti eteenpäin. Orin kanssa saa harjoitella lämmitellessä pidätteitä, voltteja ja pistää sen aivot töihin. Ei auta antaa Bonon juosta omiaan vaan oikeasti se on pistettävä töihin! Muuten tähtiratsu pistää ranttaliksi ja ratsastaja voi ottaa ilmalennon ja toisenkin. Orilla on rodeoratsun maine tallissa. Jos sen selässä kestää yhden treenin, kestää varmasti toisenkin eikä tarvitse turhaan pelätä. Töitä tehdessään se pysyy maankamaralla.

Hoidokkina Bonoa joutuu puunaamaan ihan kunnolla, se nimittäin rakastaa pyöriä mutalammikoissa, kakkanurkassaan sekä ihan missä vaan mistä jotain likaa sattuu karvaansa saamaan. Bono taitaa olla enemmän geneettisesti lämpänä possuja kuin uljaita arabianhevosia.. Oria saa siis pestä ja harjata urakalla. Pelottaa ajatus orin kimoutumisesta aivan valkoiseksi. Sitten ollaankin hätää kärsimässä ja pesuaineita saa ostaa tallille tukusta. Bono on myös tunnettu takkuisesta tukastaan, jonka se saa selvittämisen jälkeen parissa minuutissa sekaisin. En tiedä mitä ihmettä ori sille tekee, mutta Bonon kanssa on turha unelmoida mistään tukkajumalasta. Se varmaan jäisi tukastaan kiinni johonkin ja repisi sen sängeksi just kun tukkaa olisi kasvatettu rakkaudella ja kärsivällisyydellä.

Suku

i. Kärmeniemen Kamtinamo
KTK-II

ii. Asfalttiviidakkovekara
KERJ-I ERJ-I KRJ-I

iii. Vekara-Juuso
iie. Asfalttiprinsessa
ie. Siniketun Pilfink
KERJ-I SLA-I YLA1 SV-II
iei. Rokkipena
iee. Siniketun Pärluggla

e. Tiusan Rallitellen
SV-II, First Champion

ei. Ralli-Rami
KTK-III KRJ-I ERJ-I KERJ-II YLA-2 SLA-II

eii. Rattea Renttuli
eie. Kylvön Henni

ee. Hipsutellen
rt 153cm

eei. Horisontti
eee. Heilutellen

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
Kilpailut

Kouluratsastus taso 6/5
Tahti ja irtonaisuus 1495.64p
Kuuliaisuus ja luonne 1174.76p


Esteratsastus taso 3/-1
Kenttäratsastus taso 0/-1

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Otsikko

00.00.0000

Valmennukset