Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Kaunon Gaganautti

Ch, KTK-II
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenhevonen, tamma
Rautias, 163cm
02.04.2018, 54v.

Kasvattaja Kaunovaara
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH18-018-0722

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © VV

JÄLKELÄISET // 4 kpl

03.09.2018 Kaunon Astronautti // e: Kaunon Siipikehrä
01.10.2019 Kaunon Susimarj // i: Viinmarj
04.04.2019 Kaunon Avaruuskävelijä // i: Viinmarj
21.05.2019 Kaunon Avaruusanarkia // i: Mutalan Anarkisti

RIP 20.09.2019

SAAVUTUKSET
Champion arvonimi myönnetty 11.9.2018
Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.09.2018
20 + 18 + 18 + 18 = 74p. KTK-II

 

Luonne

Kaunon Gaganauttia varten lainasimme sen emän Kuunkudelman muualta. Kotoa ei löytynyt Kosmonautille sopivaa morsianta. Onneksi teimme näin sillä saimme täydellisen ihanan avaruusvarsan. En ihmettelisi vaikka Gaga olisi oikeasti laskeutunut ulkoavaruudesta meidän talliin, sillä en ehtinyt nähdä tamman syntymää. Varsakamera lakkasi toimimasta keskellä aamuyötä ja juuri silloin Kuunkudelma varsoi. Gaga oli jo jaloillaan nauttimassa maidosta kun vihdoin saavuin talliin aamulla. Pikkutamma hyppi ja loikki, melkoisen energinen vastasyntynyt.

Gaga on näyttänyt tätä energistä luonnettaan jatkuvasti ja joka tilanteessa. Tamma ei pysy hetkeäkään paikallaan. Se on rasittavuuteen asti ilopilleri, energiasähikäinen ja melkoinen keijukainen. Gaga viihtyy tarhassa omissa oloissaan, eikä sitä juuri kukaan muu ehkä jaksaisikaan. Joskus tamma innostuu leikkimään muiden kanssa, mutta muiden lopettaessa leikkiä on Gaga vasta alkutohinoissa. Meidän standardeilla isokokoinen tamma on auttamatta pelottava näky kun se yrittää tulla ihmistäkin vastaan takajaloillaan. Tamma kun haluaisi leikkiä kaikenkokoisten kavereiden kanssa. Hoitaessa Gaga tottuu nopeasti rutiineihin, se ei tykkää jos sellaisista tutuista aikatauluista sitten joskus joudutaan poikkeamaan. Tamman mielestä ihmistä saa vähän pompottaa ympäriinsä. Päänsä se nostaa niin ylös kuin vain voi silloin kun sille yrittää laittaa suitsia päähän. Pienelle ihmisnaiselle tämä on yllättävän rasittavaa ja Gagan kohdalla on tullut kiroiltua monet kerrat kun ei yksinkertaisesti saa sen päätä alas. Käytävällä varustaessa tämä hoituu helpommin.

Ratsuna Gaga on hermoja raastava leijailija. Sen liikkeet ovat kieltämättä hienot, ilmavat ja erittäin energiset, mutta niissä liikkeissä pysyminen vaatii taitoa ja kärsivällisyyttä. Vaikka Gaga ei mikään jättiläisputte ole on sen selässä silti sellainen olo, että nyt ollaan korkealla. Liekö johtuisi tamman alituisesta hyppelyinnosta.. Tamman kanssa täytyy tehdä kunnollinen alkulämmittely ettei se sinkoa maata kiertävälle radalle ennen tunnin loppua. Gaga tykkää myös tehdä omia jeditemppuja. Tämä siis tarkoittaa pääasiassa sitä, että tamma sinkoaa ratsastajan selästään ja kipittelee innoissaan pitkin kenttää/maneesia häntä korkealla liehuen. Joskus tähän temppuun lisätään myös pi(e)ruetti, jolloin saadaan singottua ratsastaja vielä hauskemmin ja siitä sitten hirveää pukkilaukkaa ympäriinsä. Gaga suostuu töiden tekoon kun sen kanssa on tehnyt tarpeeksi hikitreeniä, jolloin se keskittyy oikeisiin töihin eikä liialliseen hölmöilyyn. Kouluratsuna Gaga näyttää onneksi upeita liikkeitä eikä ole vielä toistaiseksi kertaakaan hypännyt kouluaitojen yli vaikka se ajatus selkeästi välillä tamman pienissä aivoissa kilahtaakin. Tamma tykkää työskentelystä kun se saa tarpeeksi uutta pohdittavaa. Pelkkä volttien ravailu ei riitä Gagalle tekemiseksi, se tarvitsee selkeät avut ja paljon taivutteluja. Kisoissa tamma pärjääkin hyvin kun se saa tehdä koko suorituksen ajan täysillä hommia eikä tule hetkeäkään tylsää. Jarrut ja peruutusvaihteet ovat Gagalta vähän hukassa, mutta kunnon opiskelulla nekin löytyvät taas.

Suku

i. Kosmonautti
KTK-II
vkk, 155cm

ii. Painoton Painajainen
tprt

iii. Parma-Varma
iie. Hilma-Valma
ie. Kekkarainen
vkk
iei. Kikkailijan Poju
iee. Jeanette K

e. Kuunkudelma
KTK-II
vrt, 166cm

ei. Kuuvastus
(vrt 165cm) evm

eii. Kuuviha
eie. Havulan Kaiunvastus

ee. Rohkean Ainomieli
(rt 160cm) evm

eei. Vihmoi
eee. Aino-Ankea

Kilpailut

07.05.2018 Einfall, irtoSert (Päätuomari: Welby)
30.08.2018 Virtuaalitalli Turmeltaja, irtoSert (Päätuomari: VP)
13.09.2018 Hiivurin Suomenhevoset, irtoSert (Päätuomari: Vibaja)
20.09.2018 Navaja, BIS5, MVA-SERT (Päätuomari: Elisa)

Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Otsikko

00.00.0000

Valmennukset