Hiivurin Häikäilemätön

ktk-kelp
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

"Häike"
Suomenhevonen, tamma
Punaruunikko, 152cm
01.05.2019, 7v.

Kasvattaja Hiivurin Suomenhevoset
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH19-018-0488

Kouluratsastus taso 1 (434.14 op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

JÄLKELÄISET // 0 kpl

00.00.0000 Varsan nimi saavutukset // e/i:

SAAVUTUKSET

ktk-kelp.

Luonne

Pieni söpö ruunikkotamma Hiivurin Häikäilemätön eli Häike saapui meille Kaunovaaraan toukokuussa 2019. Olin moneen otteeseen katsellut Hiivurin myynnissä olevia varsoja ja varsinkin tätä suloista tammaa. Nimiehdotuksista tuo Häikäilemätön iski myös heti, mutta tarjouksen jätin vasta pari viikkoa myöhemmin. Olinhan vielä ostolakossa.. Samaan aikaan kuitenkin saapuis myös Susirajasta tammavarsa sekä kaksi vanhaa kasvattitammaa muualta palasivat takaisin plus yksi vanhempi Liljan kasvatti. Eli viikon aikana meille kotiutui viisi tammaa. Häikeen ihastumisen jälkeen järki ei koputellut vaan tamma haettiin kotiin heti kun saimme siihen luvan.

Häike on energinen tamma, jonka temppuilut jaksavat alkuun naurattaa. Ruunikon reipas elämänasenne on ihailtavaa vaikkei aina jaksaisi itse jakaa sen energiaa. Häike on tallissa aina ensimmäisenä huutelemassa huomenia ja viimeisenä hihhuloimassa tarhan perukoilla kun pitäisi lähteä talliin nukkumaan. Tammaa ei juuri kiinnosta karsinassa seisoskelu ja se turhautuu nopeasti tylsiin puuhiin. Onneksi Häike on kaikessa energisyydessään myös iloinen, yhteistyökykyinen ja nopea oppimaan. Opit menevät perille parilla kokeilulla. Huonot tavat imeytyvät myös Häiken aivoihin todella nopeasti, silloin täytyy olla myös itse nopea karsimaan ne samantien pois. Varsa-aikana Häike oppi avaamaan ovia eikä sitä ehditty karsimaan, joten ovien kanssa täytyy olla erityisen tarkka. Vieraassa paikassa Häike saa nimittäin oven kuin oven auki, kotona sen karsinassa on erityinen lukitus, jota Häike ei saa avattua.

Hoitaessa Häike ei malta kovin pitkään seisoa paikallaan ilman mitään tekemistä. Helpoin se on hoitaa kesäisin ulkona kun samalla voi katsella muiden puuhia tai syödä. Sisällä sen eteen voi tietysti laittaa heinäkasan, joka viihdyttää Häikeä ehkä muutaman minuutin ajan. Rivakat otteet ovat tamman kanssa iso hyöty, nopeasti harjaus, varustus ja menoksi. Silloin ei Häike ehdi pullikoida tai keksiä omia jekkuja siinä välillä. Jalkojen hoitaminen on Häiken mielestä kurjaa, koska siinä joutuu seisomaan paikallaan. Kengittämiseen saa siis varata reilusti aikaa ja kärsivällisyyttä (ruokaa!).

Ratsuna Häike on ihana! Se kulkee omalla moottorilla kevyesti ja käyttää kroppaansa hyvin. Nopeasti oppiva ja fiksu tamma tekee parhaansa aina eikä kiukuttele turhia. Sen mielestä parasta on nimenomaan opetella uutta ja usein uusimmat opit se tarjoaa pyytämättäkin. Pienissä erissä opettelu onkin avain asemassa Häiken kanssa ettei se innostu liikaa tarjoamaan yhtä ja samaa opittua temppua uudestaan. Nuoren tamman energisyys näkyy myös sen liikkeissä. Sen käynti on välillä jopa turhan hätäistä, täytyy keskittyä rauhoittamaan tahtia ja saada Häike keskittymään kävelyyn. Ravissa tamma on parhaimmillaan, se tekee töitä hyvin molempiin suuntiin. Laukka on vielä pikkuisen haastavampaa, Häike kun tuppaa hätäilemään ja ottamaan omia spurtteja. Hallittu laukka vaatii harjoittelua, mutta alkaa onnistua varmasti treenin kautta.

Häike on ehdottomasti kouluratsu, joka vaatii vielä paljon treeniä. Luonnetta täydennetään tulevaisuudessa.

Suku

i. Hartolan Armoton
KTK-II

ii.Valkoinen Valhe
sh, prt, sk. 155cm

iii. Siirappi
sh, vprt, sk. 158cm
iie. Jääleinikki
sh, vrt, sk. 166cm
ie. Hartolan Armahdus
sh, tprt, sk. 157cm
iei. Aivan Villi
sh, prt, sk. 150cm
iee. Pohjosen Tuulahdus
sh, trt, sk. 154cm

e. Muodonvaihtaja
KTK-III

ei. Aikalisä
sh, prn, sk. 157cm

eii. Horrokseen Vaipunut
sh, rn, sk. 156cm
eie. Tiimalasi
sh, prt, sk. 152cm

ee. Kirmaliina
sh, trn, sk. 153cm

eei. Kaivolan Ponnekas
sh, trt, sk. 155cm
eee. Kohman Unelma
sh, rn, sk. 155cm

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
Kilpailut

Kouluratsastus taso 1/4
Tahti ja irtonaisuus 289.68p
Kuuliaisuus ja luonne 144.46p


Esteratsastus taso 0/-1
Kenttäratsastus taso 0/-1

Varusteet

Hevoselle kerätään keltaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Valmennukset