Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Nupun Harmori

KTK-III
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenpienhevonen, ori
Tummanrautias, 143cm
14.04.2018, 44v.

Kasvattaja Nuppulanharjun Tila
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA, helppo
Rekisterinro VH18-018-1017

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © VV

JÄLKELÄISET // 0 kpl

00.00.0000 Varsan nimi saavutukset // e/i:

SAAVUTUKSET

20.08.2018 Suomenhevosten kantakirjatilaisuus
17 + 17 + 17 + 16 = 67p. KTK-III

Luonne

Nupun Harmori on tosi kivan söpö ja suloinen. Ulkokuoreltaan! Sisimmältään tämä hopeharjainen pikkuori on himpun verran hankala. Varsana Harmaa tuli kevyesti kaikista aidoista läpi eikä tietenkään antanut helpolla kiinni. Vieroituksen ja uuteen kotiin muutettuaan Harmaan karkailu vain paheni. Se livahti aidasta läpi ennen kuin ehdit edes kääntää selkääsi. Pirullinen otus täytyi laittaa sellaiseen aitaan ettei siitä pääsisi kukaan läpi vaikka kuinka pieni olisi. Harmaa sai tarhaan kaveriksi tallin maskottishettis Karvisen. Aidassa pysyvät nyt kumpainenkin! Harmaa on hirmuisen sosiaalinen otus, se tykkää kavereistaan ja ihmisistä. Ei tarvitse olla kummoinen hevosmies, jotta saa Harmaasta parhaan kaverin. Pieni ori on kuitenkin todella petollinen olento ollessaan niin samperin söpö. Ensikatsomalla ei voi ymmärtää kuinka niin herttaisen oloinen poni voi yhtäkkiä ottaa jalat alleen vaikka kuinka yrittäisit roikkua narussa kiinni. Sinne se pinkoo, horisonttiin. Eikä kuuntele vaikka kuinka huudat. Harmaa ei anna kiinni tarhasta eikä karkuretkiltään. Orin mielestä on kivaa kulkea ihmisen vierellä niin ettei just ja just yllä sen riimuun. Kyllä siinä kiehahtaa kärsivällisenkin hevosharrastajan hermo kun poni pinkoo karkuun heti, jos yrität ojentaa kättä.

Harmaa toimii ratsuna kiitettävän hyvin. Pieni ori on näpsäkkä kaveri, jonka kanssa saa harrastaa melkein mitä vain lajia eikä se jää miettimään, että kuinkas tässä nyt mennään. Se vain painelee menemään vaikka läpi harmaan kiven, jos sellaista keksii pyytää. Kouluratsuna Harmaalla ei ole kovinkaan hyvää keskittymiskykyä, mutta parhaansa se yrittää aina. Perusjutut sujuvat, askellajit vaihtuvat sutjakasti eikä Harmaan kanssa tarvitse tuskastella laukannostoa saati peruuttamista. Vauhdin hidastaminen on hieman hankalaa, mutta onnistuu kun on tarpeeksi vaativa pidätteissään. Harmaa pysyy hyvin kuulolla vaikka joskus pakerrettaisi pitkääkin treeniä. Se odottaa kovasti aina laukkaharjoituksia. Kulkee laukassa nätisti ja tasapainoisesti, kumpaankin suuntaan. Notkea ori menee taipuu vaikka solmuun kun sitä ratsastaa oikein. Koulukenttien lisäksi Harmaalle on tuttujuttu hypätä esteitä, niin kotikentällä kuin maastossakin. Orin pelkäämätön asenne on sille eduksi esteillä. Ei arkaile muttei myöskään ole uhkarohkea. Harmaa ei hyppää, jos se ei ole aivan varma hypyn onnistumisesta. Ratsastajan itsevarmuus säteilee helposti pikkuoriin ja se on mainio ratsu juuri sellaiselle harkitsevalle, mutta varmalle ratsastajalle. Hyppäämistä arkovalle Harmaata ei voi suositella. Pelko tarttuu ja itsevarma ori alkaa helposti epäillä hyppyyn lähtemistä. Muutoin Harmaa hyppää reippaasti, kuuntelee radalla tarkasti ratsastajaa eikä sooloile liikoja.

Hankaluuksia Harmaan kanssa ei selästä käsin ole juurikaan. Vauhtia löytyy, mutta ori jaksaa kuunnella niin pitkään kun sillä on tekemistä. Karsinassa ja tarhassa se puolestaan tylsistyy helposti. Virikkeitä täytyy keksiä jatkuvasti lisää. Parasta pienelle putelle on ollut reippaan kaverin seura. Sellainen seura missä saa temmeltää eikä leikkikaveri suutu pienestä painista. Hoidettaessa Harmaalla on vaikeuksia pysyä paikallaan. Se näplää hoitajan takkia, kengännauhoja ja kaikkea mihin turvallaan mahtaa yltää. Kaviot ori nostaa kiltisti eikä temppuile kengittäessä. Eläinlääkärin nähdessään Harmaa saa sätkyn ja muuttuu puupökkelöksi, jonka jalkoja on vaikea nostaa ja kaikki mitä sille yritetään tehdä on työn ja tuskan takana. Vaikka eläinlääkäri tulisi käymään siviilissä on Harmaa häntä kohtaan hyvin epäileväinen.

Suku

i. Viehättävän Hurmori
KTK-II, KRJ-I, SLA-II

ii. Seljasaaren Hurmos
    KTK-II, VSN Champion

iii. VIR MVA Ch Moon Aarre
KTK-II, KRJ-II
iie. Seljasaaren Vilunki
KTK-II, VSN Champion
ie. Ch Riiviöiden Ruusu
     KTK-II, KRJ-II
iei. Riiviöiden Roopertti
KTK-III
iee. VIR MVA Ch Viehättävän Tähdetön
KTK-II, SLA-II, YLA2, KRL-II

e. Pilvinaaraaja
KTK-I

ei. VIR MVA Ch Luurankopokeri
    KTK-II, Ch, KERJ-I, YLA1, ERJ-I,Jälk.luok. C

eii. Misääri
YLA1, SLA-I*, KTK-II, ERJ-I, SV-I 
eie. Hunajaruoto 
YLA2, KTK-II, ERJ-I, KERJ-I , SLA-I, Jälk.luok. C

ee. Lepakonnaaraaja

eei. Runon Batman
ERJ-II, SV-I, KV-II, EV-II, KEV-III 
eee. Kahveennaaraaja
​KTK-III, KERJ-I, KRJ-I, ERJ-I, SLA-I, YLA1, Jälk.luok. C

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Otsikko

00.00.0000

Valmennukset