Kaunon Jalopähkinä

saavutukset
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenhevonen, tamma
Rautias, 150cm
18.12.2017, 17v.

Kasvattaja Kaunovaara
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH18-018-0352

Kouluratsastus taso 6 (2449.12 op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © luvat on

JÄLKELÄISET // 1 kpl

01.05.2018 Kaunon Zombeja! // e: Kaukaa Lähelle

SAAVUTUKSET

 

Luonne

Kaunon Jalopähkinä eli Pänikkä on kompakti pikkutamma, josta löytyy rehellistä karjalaista luonnetta. Jos Pänikkä pystyisi juttelemaan ihmisten kielellä se olisi puhelias karjalaisemäntä, joka ei olisi hiljaa ikinä. Pänikkää ottaa päähän isottelevat hevoset, komentelevat ihmiset ja turhaan räksyttävät koirat. Se ei voi sietää pikkukoiria vaan näyttää niille luimukorvia ja esittelee hammasriviä. Saattaa vielä kiljaista siihen päälle, että kuono umpeen! Saman Pänikkä voi tehdä komentelevalle ihmiselle. Maastakäsin työskentely on tamman mielestä maailman turhin asia. Namitarjonta saisi olla anteliaampaa, jos Pänikkää haluaa ohjata muuta kuin selästä käsin. Tammalla on oma pää eikä se halua kuunnella ketään muuta.

Ratsuna Pänikkä on aina menossa. Avuille se on herkähkö. Suustaan tamma on tarkka ja kiukustuu heti, jos sinne jäädään turhaan roikkumaan. Pänikkä on menossa eteenpäin eikä tykkää pysähtyä. Peruuttaminen on vaikeinta mitä tamma on ikinä joutunut opettelemaan. Se menisi mieluummin vaikka tunnin putkeen erilaisia väistöjä, mutta peruuttaminen, pyh. Nynnyjen hommaa Pänikän mielestä. Pari askelta taaksepäin otettuaan ampaisee tamma eteenpäin kuin raketti. Ei ole siis tyylipisteitä luvassa tästä koulukentillä.. Onneksi Pänikkä korjaa puutteensa reippaalla asenteella ja periksiantamattomuudella. Kisoissa rautias osaa olla näyttävä ja keskittyä suoritukseen sen aikaa kun on pakko. Tervehdyksessä Pänikkä ei tykkää seisoa. Se olisi menossa nyt heti. Aika monista asioista Pänikkä ei tykkää. Onneksi sille ovat helppoa kauraa askellajien vaihdot, väistöt ja ylipäätään eteenpäin kulkeminen. Ympyröillä se tuppaa tekemään mieluummin soikoita, mutta tarkalla rartsastamisella nekin pyöristyvät mukavasti. Pänikkä saa useimmiten kehuja tasaisesta suorituksesta ja ehjistä ravi/laukkapätkistä. Käynnissä se kiirehtii usein liiaksi saadakseen siitä kiitettävää palautetta ellei sitten haeta reipasta menoa.

Maastoon Pänikän kanssa voi lähteä hyvillä mielin yksin. Tamma ei pelkää mitään ja pysyy suhteellisen hyvin kontrollissa vaikka vauhti joskus meinaakin yltyä rallitteluksi. Pänikän kanssa ei tule tylsää maastolenkkiä vaikka lähtisi pelkästään tallustamaan käyntiä. Tamma repii kaikki oksat mukaansa ja menee epäröimättä uusille poluille. Ei haittaa jyrkkä nousu tai vaikea alastulo. Pänikkä selviää vaikka mistä. Sen sisukas meno voi olla epävarmalle maastoilijalle hurjaa ja välillä pelottavaakin. Maastokaveri saattaa jäädä jälkeen kun Pänikkä painelee hirveällä ryskeellä metsään. Tammaa ei voi siis suositella ensimmäiseksi maastoratsuksi. Kokenut metsänkävijä saa Pänikästä kuitenkin mainion kaverin. Voi joskus pysähtyä vaikka poimimaan mustikoita. Pänikkä syö niitä mielellään suoraan puskasta ja malttaa odotella niin kauan kun syötävää riittää.

Suku

i. Mutalan Pistaasipulma
rautias sabino, 142cm

ii. Suolapähkinä
rautias sabino, 139cm

iii. Saaren Muskotti
prt sb 141cm, evm
iie. Surmaajatar
rt 136cm, evm
ie. Piparkakkupulma
rautias, 143cm
iei. Puhuri
rt 146cm, evm
iee. Kanelikiemura
trt 139cm, evm

e. Tuulenpesän Hillamaria
rautias, 150cm

ei. Tenholan Turhapuro
rautias, 158cm

eii. A.R Taikuri
eie. Onniina

ee. Hallan Hillahaamu
hopeanruunikko, 140cm

eei. Hittavainen
eee. Hallan Hattarahaamu

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
Kilpailut

Kouluratsastus taso 6/4
Tahti ja irtonaisuus 1018.79p
Kuuliaisuus ja luonne 1430.33p


Esteratsastus taso 5/4
Kenttäratsastus taso 1/-1

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Otsikko

00.00.0000

Valmennukset