Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Kaunon Käärmeöljy

KTK-I
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

"Ärrä"
Suomenpienhevonen, ori
Hopeanruunikko, 143cm
01.09.2018, 5v

Kasvattaja Kaunovaara
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH18-018-1771

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © Scirlin

JÄLKELÄISET // 0 kpl

00.00.0000 Varsan nimi saavutukset // e/i:

SAAVUTUKSET
Suomenhevosten kantakirjatilaisuus joulukuu 2018
20 + 21 + 20 + 20 = 81p. KTK-I

 

Täyttänyt 06.09.2018 4v

Luonne

Kaunon Käärmeöljy on osa meidän Apulanta-linjaa. Samalla tässä pienhevosorissa kohtaa -fink-linja, joka on tullut meille Jeilistä. Harmiksi näissä teemoissa ei löytynyt yhteistä nimittäjää, joten tyydyttiin jatkamaan isän suvun viitoittamalla tiellä. Biisilista on kattava, joten samaa teemaa on helppoa jatkaa tulevaisuudessa kunhan valinnan vaikeuden ei anna iskeä.

Orille meinasi langeta lempinimeksi Kärme kunnes isäntä tokaisi sen olevan selkeästi Ärrä. Varsinkin kun ärräpäitä alkoi lennellä niin ei tuota lempinimeä sitten enää mietytti toistamiseen. Ärrä on tuittupäinen pikkuori, joka tekee ihmisten elämästä asteen verran haastavampaa. Jos olet halunnut pelata hevoselämääsi EXTRA HARD-asetuksella niin Ärrä on juuri SINUA varten olemassa. Meille tilattiin rento ja helppo hevonen, jonka kanssa asiat sujuisivat suhteellisen ongelmattomasti. Ei saatu mitä tilattiin eikä ollut palautusoikeutta. Myyntiin ei tätä edes harkittu laittaa kun orin selkään vihdoin saatiin ihmisiä ja homma alkoi rullata.

Tuittupäinen Ärrä on pieni ärhäkkä ori. Ulkonäkö hämää. Ärrä näyttää suloiselta halinallelta, joka kostein silmin odottaa halausta. Oria varomattomasti lähestyvä ihminen kohtaa melkoisen yllätyksen kun halinalle näyttää hammasrivistön ja luimukorvat. Jos olet nähnyt niitä nalleleluja, joista paljastuu itse paholaisen irvistys on Ärrä vähän jotain samankaltaista. Se ei ärise tutuille ihmisille, mutta uusille ori on lähes poikkeuksetta hyvin varauksellinen. Tutuille Ärrä näyttää lempeää puoltaa, mutta harvemmin kuin emäntä toivoisi. Helliteltävä halinalle Ärrästä paljastuu vain silloin kun sille sattuu heikko hetki. Yleisilme on enemmän luimukorvainen ärripurri, joka toivoo että ihmiset häipyisivät. Muille hevosille Ärrä näyttää heti kuka on pomo. Sille on aivan sama onko vastassa vähän vajaa kaksimetrinen jättiori vai koirankokoinen pikkuponi. Ärrä ajaa kaikki pois heinäkasalta, jos herralla itsellään on nälkä. Kaverin loimen se repii pois päältä, jos se sattuu hampaiden tielle.. Näitä loimia on tuhottu jo ensimmäisen syksyn aikana useampi. Onni onnettomuudessa ettei Ärrällä ole kovin montaa rapsuttelukaveria.

Ratsuna Ärrä on näyttänyt parhaat puolensa. Sen askel on reipas ja motivaatio kohdallaan. Ori kaipaa paljon tekemistä, joten se touhuaa mielellään kentällä vaikka kaksi tuntia tehden ympyröitä, väistöjä ja mitä tahansa suht turhaa kunhan tekemistä riittää eikä ole liikaa toistoja. Ärrällä toimivat niin jarrut kuin vaihteetkin, se on herkkä muttei tuohdu heti pienimmistä virheistä. Maastoratsuna Ärrä on vähän haastavampi ja vaatii ratsastajan, joka ei pelkää mitään. Ori kun säikkyy maastossa niin puskista muka hyökkääviä peikkoja, että mörköjen varjoja tiellä. Kouluratsuna Ärrä kukoistaa. Pienen kokonsa vuoksi siitä toivottiin nuorille sopivaa ratsua, mutta kurjan hoidettavuuden vuoksi olemme joutuneet tyytymään aikuisratsastajiin. Tarpeeksi kovanahkaisen nuoren löytyessä annamme Ärrän mieluusti juniorille kouluratsuksi.

Hoidettavuus tuottaa Ärrän kanssa suuria ongelmia. Ori näyttää hampaita ja takalistoaan vuorotellen karsinan ovella ja uhittelee niin isännälle kuin emännällekin. Oman reviirinsä se haluaa pyhittää vain itselleen ja kokee kaikki ihmiset uhkaksi. Vieraassa paikassa Ärrää ei sitten jaksakaan kiinnostaa kuka sen takaliston kohdalla hyörii. Saa tehdä vaikka mitä eikä haittaa. Kotona pelkkä kavioiden nostaminen tuottaa ongelmia. Oria koulutetaan päivittäin, mutta se tuntuu pistävän hanttiin omaksi huviksi. Ettei olisi elämä vahingossakaan liian helppoa. Jos Ärrä olisi ratsuna yhtä vaikea olisimme lähettäneet sen jo aikoja sitten jonnekin muualle kasvamaan..

 

Suku

i. Kaunon Zombeja!
KTK-III

ii. Kaukaa Lähelle
KTK-III

iii. Helmiahon Merikarhu
KTK-I, Ch
iie. Kaunon Lupaus
KTK-III, KRJ-II
ie. Kaunon Jalopähkinä iei. Mutalan Pistaasipulma
iee. Tuulenpesän Hillamaria

e. Kaunon Pärlafink
KTK-I

ei. Jeilin Bofink
KTK-II

eii. Kärmeniemen Kamtinamo KTK-II
eie. Tiusan Rallitellen KTK-II, SLA-I

ee.Kaunon Helmililja
KTK-III, Ch

eei. Kaunon Tupla-Uuno
YLA3, KTK-III, KRJ-I
eee. Kaunon Helmetär
SLA-II, KRJ-III

Lisää palkittuja sukulaisia

iiei. Aggressio KTK-III, YLA2, SLA-II
eiii. Asfalttiviidakkovekara KERJ-I, ERJ-I, KRJ-I
eiie. Siniketun Pilfink KERJ-I, SLA-I, YLA1
eiei. Ralli-Rami KTK-III, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-II, YLA-2, SLA-II
eiee. Hipsutellen SLA-I
eeii. Tenholan Turhapuro KRJ-I
eeie. Haavelilja KTK II,KRJ III,YLA II,SLA II
eeee. Hamahelmisimpukka VIR MVA Ch, KTK-I. SLA-I, KRJ-I, YLA2, Jälkeläisluokka AB

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
KRJN ALAISET KISAT
* sijoitusta
Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Valmennukset