Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Kaunon Kaarnikka

KTK-II
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenpienhevonen, ori
Musta, 146cm
15.01.2017, 15v

Kasvattaja Kaunovaara
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH17-018-0139

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © Stjarna

JÄLKELÄISET // 3 kpl

23.06.2017 Kaunon Karhunvatukka // e: Kaunon Katajanmarja
05.10.2017 Kaunon Kaarle // e: Kadotettu Vamla
11.01.2018 Kaunon Wiilipytty // e: Kaunon Weera

RIP 19.2.2019
SAAVUTUKSET

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.03.2017
18 + 18 + 18 + 18 = 72p. KTK-II

Täyttänyt 3v 26.01.2017 Ikääntymisenä käytettiin 30 IRL-päivää = 1 virtuaalinen vuosi. 4v - 26.02.2017 | 5v - 26.03.2017 | 6v - 26.04.2017 | 7v - 26.05.2017 | 8v - 26.06.2017

Luonne

Kaunon Kaarnikka on tallin pikkumusta ori, joka muistuttaa kovasti maailman moninta ponia Pollea. Kaarnikkaa kutsutaan yleensä joko Nikeksi tai Poniksi. Se on meidän tallin Poni, isolla Peellä. Tämä nimen se on saanut juuri siitä mahdottoman ponimaisesta luonteestaan. Poni ei ole aivan yhtä pieni tai pyöreä kuin Polle, mutta vähintään yhtä liikkuvainen ja ovela se on sisimmässään. Nikke on oreista se, joka osaa tulla aidan alta eikä pysy paikallaan ellei sitä joko lahjota tai kiristetä. Talliin asti voi kuulla sen kuinka pikkumustaa huudetaan ulkona. Poni on voinut a) karata tarhasta b) heittää ratsastajan kentän hiekkaan c) syödä puutarhaan istutetut kukkaset. Parhaina päivinä Poni onnistuu näissä kaikissa lajeissa. Nikke on muutoin hirvittävän kiltti (meinasin myös sanoa, että ihana, mutta ei se ole mitenkään hirvittävän ihana) ori. Se ei pure eikä potki, kunnioittaa ihmistä karsinassa eikä ole vaikea tapaus kengittää. Kovinkaan moni tallilla touhuava ei sitä laskisi lempiponikseen tai edes lähelle top viittä. Tai kymmentä. Niken kanssa arki ei ole tylsää, mutta joskus sitä toivoo ettei se olisi ihan niin haastavaa.

Nikke on Pollemaisin suokki mitä meiltä hetkeen on tallista löytynyt. Se tulee aidoista läpi ja oppii parissa päivässä avaamaan uudet solmut ja kaiken mitä voi näprätä huulillaan auki. Hoitaessa ori seisoo paikallaan hetken, mutta tylsistyy nopeasti. Tylsistyessään karsinassa se hinkkaa häntää seinää vasten ja aiheuttaa nyrhityillä peppukarvoillaan omistajalle harmaita hiuksia. Sekä karsinassa että käytävällä Nikke saa touhuta nuoleskeltavien namien kanssa tai jotenkin muuten aktiivisesti mietiskellen jotain muuta. Palloja orille kokeiltiin, mutta sehän pelkäsi niitä! Tarhassa se juoksi isoa jumppapalloa karkuun samalla kun tarhakaverit pistivät potkupelit aluilleen. Meidän polle ei ollekaan niin rohkea kuin mitä väittää olevansa. Palloja ei siis orille voi ajanvietteeksi antaa mihinkään. Se kun saa niistä totaalisen hermoromahduksen.

Ratsuna Nikke on aikamoinen toope. Se yrittää parhaansa ratsuna, mutta onnistuu todella upeasti tekemään pyydetyt asiat omituisen hassusti. Tästä johtuen Nikke on myös altis loukkaantumisille. Lukemattomat kerrat se on kolauttanut päätään vaikka mihin ja ratsastajakin on saanut osansa näistä toopeiluista. Joskus on revitty ratsastushousut rikki aitatolppaan tai metsässä menty himpun verran liian lähelle männyn runkoa. Toopeilut rauhoittuvat maneesissa kun Nikellä ei ole niin paljoa muuta ärsykettä ympärillä. Ori on kohtuullinen ratsu silloin kun sen on saanut kuriin ja nuhteeseen. Kokemattoman ratsastajan se sinkoaa säälimättä tutustumaan maneesin hiekkaan. Kokenut ratsastaja ottaa orista napakan otteen eikä anna sen tehdä mitä se haluaa. Koulukentillä Nikke on kompakti ratsu, joka tekee sen mitä pyydetään vaikka vähän omituisin tanssiaskelin. Tyylipuhtaus ei ole Niken vahvuuksia. Yrittämisen puutteesta sitä ei voi syyttää.

Kilpailuissa ori tekee parempaa suoritusta kuin kotona vaikka jännittääkin tuomareiden päätyä kovasti. Niken askeleesta löytyy silloin näyttävämpi vaihde ja se keskittyy kiitettävästi tehtäviin. Ravissa se oikeasti ravaa eikä vain höntsäile kuin mikäkin sätkynukke. Laukka on orille ollut aina vaikein, joko se ei meinaa nousta tai ajatuu kaahaamiseksi asti. Kilpakentillä laukkakin pysyy paremmin hallinnassa vaikka pisteet eivät kohoaisi kutosta korkeammalle. Niken kanssa suorittamaan lähteminen on kivaa. Se tuntuu paremmalta kuin kotitreenissä ja sama toistuu onneksi vieraissa paikoissa valmentautuessa. Nikkeä kannattaakin kuskata paikasta toiseen melkein huvin vuoksi. Jos orin veisi trailerilla naapurin pihaan se kulkisi sielläkin varmasti paremmin kuin kotona.

Suku

i. Fiktion Kaarne
KTK-II, KRJ-II, VVJ-I, YLA2, SLA-I

ii. Fiktion Kuuno
KTK III,KRJ II,VVJ II,SLA II

iii. Kuunpimennys
VIR MVA Ch, KTK II,KRJ I,VVJ II,SLA I
iie. Metsäkartanon Tamina
KRJ II
ie. Sirkkeen Linnea
KTK II,KRJ I,VVJ II
iei. Moon Ärräpää
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I,YLA II,SLA I
iee. Liptessa
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I,SLA II

e. Vaniman Haamumieli
KTK-III, KRJ-I, YLA2, SLA-I

ei. Kadotettu Vinsentti
KTK-II, KRJ-I, SLA-I

eii. Ulapan Vajokki
SV-II
eie. Mehtälän Piritti
KRJ-I

ee. Viisikon Hepsankeikka
Ch, KTK II, KRJ-I, SLA-I

eei. Moon Ramiro
eee. Mäkisuon Heissulivei
KRJ-I, SLA-I

Muut palkitut sukulaiset
iiii. Pyyhältäjä - VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I
iiie. Haavetyttö - VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I
ieii. Samoilija - VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-II ,YLA1, SLA-I*
ieie. Neiti Kesäheinätär - Ch, KTK-III, KRJ-II, YLA2, SLA-I
eiei. Turjakkeen Tarantella - KRJ-II, SLA-I
eeii. Ralli-Rami - KRJ-I, ERJ-I, KERJ-II, YLA-2, SLA-II, KTK-III

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Otsikko

00.00.0000

Valmennukset