Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Kaunon Katajanmarja

KTK-II
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenhevonen, tamma
Ruunikko, 155cm
16.08.2016, 30v

Kasvattaja Kaunovaara
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH16-018-1960

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © luvat on

JÄLKELÄISET // 2 kpl

28.02.2017 Kaunon Kuusenkerkkä // i: Fiktion Vekuri
23.06.2017 Kaunon Karhunvatukka // i: Kaunon Kaarnikka

RIP 19.2.2019
SAAVUTUKSET

Tammikuun kantakirjaustilaisuus 20.01.2017
19 + 19 + 20 + 18 = 76p. KTK-II

Ikääntymisenä käytettiin 30 IRL-päivää = 1 virtuaalinen vuosi. 3v - 13.11.2016 | 4v - 13.12.2016 | 5v - 12.01.2017 | 6v - 11.02.2017 | 7v - 13.03.2017 | 8v - 13.04.2017

Luonne

Kaunon Katajanmarja eli Käpy on ihana tamma, jonka olisi voitu nimetä sydäntenmurskaajaksi sen luonteen perusteella. Katajanmarja siitä silti tuli vaikka sydämiä se murskaa minne ikinä kulkeekin. Käpy hurmaa sellaisetkin ihmiset, jotka eivät suostu myöntämään piilevää rakkauttaan suomenhevosia kohtaan. Sporttinen sydänkäpynen on hauska menopeli. Tammasta löytyy sopivasti vauhtia ja se on suloisen pehmeä ratsastaa. Ei tarvitse isoja pidätteitä vaikka vauhti yltyisi eikä Käpy jurota missään tilanteessa vaan kulkee reippaasti eteenpäin huonoina päivinäkin. Emältään Käpy on perinyt selvästi työmyyrän luonteen, mutta emästään poiketen tamma on huomattavan paljon iloisempi olemukseltaan.

Käpyä hoitaessa  voi välillä iskeä omituinen rauhallisuuden, harmonian ja tasapainon tunne. Tamma seisoo paikallaan karsinassa, nostaa jalat yksi kerrallaan nätisti ja kevyesti. Se ei pyristele vastaan edes pesukarsinaan menoa. Ei hangoittele vastaan kuolaimia, satulavyötä, loimea tai eläinlääkäriä. Antaa kengittää kiltisti. Menee traileriin ykösellä. Tulee tarhassa ja laitumella portille eikä jekuta vaikka muut laumasta ryntäisivät villisti karkuun. Varsana tamma oli kuin maailman kiltein ylisuuri koiranpentu. Se olisi tullut syliin rapsutettavaksi, jos olisi mahtunut. Tamma seuraa kävellessä kiltisti perässä myös ilman riimunnarua. Sen kanssa voi mennä maastoon vaikka ilman mitään varusteita. Jos sen jättäisi pihaan ilman mitään aitoja tulisi se viheltämällä luokse heti eikä karkaisi naapurin tontille. Mietimme pitkään Kävyn kohdalla, että onko meille sattunut kuitenkin väärä varsa. Jos Pihla ei olisi varsonut kotona omassa karsinassaan olisimme olleet varmoja sekaannuksesta.

Kouluratsuna Käpy on omimmillaan. Se tekee töitä iloisesti ja keskittyneesti. Ei anna muiden hevosten tai muun maailman häiritä. Kävyllä on kevyt ja joustava askel, joka on miellyttävä istua ja helppo työstää. Jos tammalle laittaa pienet esteet kentälle hyppää se niistä yli tyylikkäästi, muttei samalla innokkuudella millä sen kanssa voi mennä väistöjä tai kiemurauraa. Käpy rakastaa uuden oppimista. Sen olemuksesta näkee heti, että nyt ollaan jännän äärellä kun aletaan opetella jotain uutta. Riemukas kouluratsu kipittää jännittyneenä pitkin kenttää ja ratsastaja joutuu toppuuttelemaan ettei Käpy alkaisi arvailla mitä tässä ollaan tekemässä. Automaativaihteelle mennessään Käpy lakkaa kuuntelemasta ratsastajan hienosäätöä ja painelee ulkomuistista kaikki opetellut askelkuviot. Herättelyä kannattaa siis harrastaa vähän väliä ettei treenin päätteeksi huomaa tamman tehneen treeniä, jonka se muisti ulkoa.

Kilpailuissa Käpy kulkee määrätietoisesti, keskittyy suoritukseen eikä säiky edes heiluvia sateenvarjoja. Yksi ainoa asia on tammaa koskaan pelottanut ja se oli tuomarin keltainen auto. Siis herranjessus keltainen! Tämän jälkeen jokainen keltainen auto on saanut Kävyn hyppimään paikallaan jostain oudosta ällötyksen tunteesta. Kai se on aika sama asia kuin isännän hämähäkkikammo. Sitä ei voi selittää millään. Käpyä ei haittaa oranssi auto eikä punainen, sininen tai vihreäkään. Muut keltaiset asiat eivät pelota. Keltainen sateenvarjo on okei, keltainen talo tai keltainen mikä vaan muu, mutta auto ei.

Suku

i. Mielensäpahoittaja
KRJ-I, ERJ-I, KTK-III

ii. Voiei ILO
ERJ-I, KRJ-II, YLA2, SLA-I, KTK-II

iii. VIR MVA Ch Fiktion Rajakreivi
ERJ-I, ERL-II, YLA2, SLA-I, KTK-II, SV-I
iie. Sylitanssi NP
ie. Mielipaha
SLA-I*, KRJ-I, ERJ-I, KTK-III
iei. VIR MVA Ch Kajon Mustasurma
KRJ-I, KTK-II
iee. Henkiriepu
KRJ-I, YLA1, SLA-I, SV-II

e. Pihlajankukka BRE
KTK-II, KRJ-I, YLA1, SLA-I

ei. Nuuttipukki ILO
Ch, KTK-II, KRJ-I, SLA-II, ERJ-II, YLA2, SV-I

eii. Milkan Nuutti
eie. ILO Orvokki

ee. Mörkövaaran Kataja
KTK-III

eei. VIR MVA Ch Kovanaama ILO
KTK II, YLA2, SLA II
eee. Radikaali AB
YLA2

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Otsikko

00.00.0000

Valmennukset