Luukannel

ktk-kelp
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

"Luka"
Suomenhevonen, tamma
Rautias, 151cm
01.05.2019, 1v.

Kasvattaja Susiraja
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH15-018-

Kouluratsastus taso -1 (0 op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

JÄLKELÄISET // 0 kpl

00.00.0000 Varsan nimi saavutukset // e/i:

SAAVUTUKSET

 

Luonne

Susirajassa pieni läsipäinen tammavarsa onnistui ihastuttamaan heti ensisilmäyksellä enkä kysynyt edes isännältä lupaa varsan ostoon. Olin aivan muissa asioissa Susirajassa, mutta jotenkin puheet siirtyivät vahingossa varsoihin ja Luukannel esiteltiin minulle sillä ajatuksella, että tämä lähtee sitten Kaunovaaraan eikä mitään muttia. Odottelimme innokkaina, minä sekä isäntä, kun pääsimme vihdoin hakemaan tammaa kotiin. Sen vaaleanpunainen turpa oli samettisen pehmeä ja uteliaana se haroi namuja käsistäni. Isäntä leppyi tamman nähtyään ja innoissamme mietimme kotimatkalla millaisia tulevaisuuden suunnitelmia tälle ihanuudelle keksisimme.

Luukannel "Luka" on utelias, reipas ja silti siitä löytyy iso ripaus sellaista "ei muuten varmana kiinnosta ettekä saa minua taipumaan tahtoonne"-asennetta. Luka on kuin teinin egoon kääritty lapsen mieli. Jos joku katsoo niin on näytettävä happamalta ja patsasteltava tylsistyneen oloisena, mutta itsekseen ollessaan tamma viskoo oksia tarhassa ja potkii palloa. Tamma on yhden ihmisen hevonen ja oppii luottamaan siihen ettei sen tarvitse juuri olla muille mukava. Riittää, että yksi ihminen sietää ja jaksaa sen temppuja, muille voi sitten näyttää hapanta naamaa. Sen yhden oman ihmisensä (meillä onneksi se on itse Emäntä) kanssa Luka menee vaikka kuuhun eikä kysele, että onko ihan pakko. Muiden kanssa Luka osaa olla rasittava tapaus, jota täytyy patistaa ja käskeä. Jos Luka sattuu suomaan sinulle luottamusta olet virallisesti tamman hoviväkeä ja luottohenkilöitä.

Luka on hoidettaessa helppo, seisoo paikallaan kuin tatti eikä pyristele mihinkään karkuun vaikka olisikin ilman naruja käytävällä. Harjata saa mistä vaan paitsi mahan alta voi joskus kutittaa niin kovasti, että takajalat alkavat huitoa. Jalat nostetaan kiltisti pyydettäessä eikä kengittämisen kanssa ole mitään ongelmia. Joskus Lukan mielestä on vähän epäilyttävää, että joku tulee hänen jalkojaan koputtelemaan, mutta hyvin tamma on tottunut tähänkin toistojen myötä. Hapanta naamaa se voi silti näyttää vaikka käyttäytyisi muuten hienosti. Lukan ei ole tapana uhitella ketään, mutta aina ei jaksa kiinnostaa esimerkiksi töihin lähteminen, jos joku puolituttu tulee käskemään. Tarhan perälle juostaan karkuun, jos väkisin yritettään hakea töihin. Emännän luokse Luka tulee kiltisti, sillähän voi olla namia ja yleensä jotain kivaa löytyykin taskusta.

Suku

i. Luutarhuri
KTK-III

ii. Ketunvirne
evm, sh, prt, 152cm

iii. Hallahymy
evm, sh, trt, 151cm
iie. Kettujekku
evm, sh, tprt, 155cm
ie. Luulehto
evm, sh, vrtkrj, 147cm
iei. Metsänpeitto
evm, sh, trn, 150cm
iee. Luujuhlat
evm, sh, tprt, 146cm

e. Harakanhammas
Ch, KTK-II

ei. Vainoajan Vuoksi
evm, sh, trn, 154cm

eii. Lupasperän Luode
evm, sh, vrt, 155cm
eie. Varjosukka
evm, sh, klm, 151cm

ee. Variksenvarvas
evm, sh, prt, 150cm

eei. Hailaulu
evm, sh, trt, 154cm
eee. Sotkansormi
evm, sh, tprt, 151cm

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
Kilpailut

Kouluratsastus taso -1/
Tahti ja irtonaisuus 0p
Kuuliaisuus ja luonne 0p


Esteratsastus taso -1/
Kenttäratsastus taso -1/

Varusteet

Hevoselle kerätään keltaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat kultaisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat kultaisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Valmennukset