Haavelaakson Mahtimanu

ktk-kelpoinen
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenhevonen, ori
Rautias, 161cm
22.01.2018, 3v

Kasvattaja vaapu. (VRL-00193), Haavelaakso
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH15-018-

Kouluratsastus taso -1 (0 op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © kasvattaja

JÄLKELÄISET // 0 kpl

00.00.0000 Varsan nimi saavutukset // e/i:

SAAVUTUKSET

 

Luonne

Voihan Mahtimanu! Olin just vannonut ettei meidän talliin mahdu enää yhtään uutta hevosta kun Manun myynti-ilmoitus tuli vastaan. Oli niin mahtava ori, että ostotarjouksen kirjoitin silmääkään räpäyttämättä. Manu oli pakko saada meille! Ostotarjouksen jätettyäni oli kädet täynnä kaikkea muuta työtä, että hetkeksi unohdin koko Manun ja jättämäni tarjouksen. Yhtäkkiä kilahti viesti, Manu tulee teille! Hitto vie! Meille tuli ihana mainio Mahtimanu, johon olin ensisilmäyksellä ihastunut ikihyviksi. Kolmivuotias oripoika oli myyty minulle pelkästään sen perustietojen ja yhden kuvan perusteella. Yleensä vaadin nähdä hevosen liikeessä ja livenä. Nyt olin ostanut oikeastaan sian säkissä enkä voinut olla sen onnellisempi kun komea rautias asteli kasvattajan kyydistä meidän tallipihaan. Ori saapui meille vielä saman vuorokauden puolella viestin saapumisesta. Kasvattaja kuskasi orin pihaan, talutti sen alas trailerista ja ojensi narun käteeni. Tässä tämä Mauno nyt on! Mie kiitin ja kumarsin. Ori yritti syödä pipon tupsun ensitöikseen. Keitin toki kasvattajalle kahvit samalla kun Mauno tutki uutta karsinaansa. Juteltiin ja sanoin, että tuo Mauno tulee olemaan kyl Manu meille, ei se mitenkään voi Mauno olla kun noin Mahtimanu on. Naureskeltiin sille ja sain samalla kuulla orin pikkujekuista.

Manu on ilkikurinen otus, jonka päässä liikkuu tuhat ajatusta kerralla. Sellanen sähikäinen se on. Rautias keksii jekkuja sen mitä ehtii. Manun nimeä kirotaan, mutta sen kanssa saa nauraa myös todella paljon. Huumorintajua täytyy löytyä oria käsitellessään. Pipon tupsut lähtevät Manun suuhun, jos sellainen sattuu lähelle. Kaverin riimu, loimi ja häntäkin kelpaavat Manun murkinaksi. Se haluaa maistella kaikkea ja kaikkia. Jos ei ole tarpeeksi varuillaan syö Manu taskuunkin reiän hamutessaan sieltä namuja. Syö se puhelimenkin, jos sellainen on orin turvan ulottuvilla. Kokemuksesta voin sen kertoa, yhden älyluurin ori on hampaillaan pistänyt sirpaleiksi. Hoitaessa tulee siis olla varpaillaan, pitää kaikki Manun turvan ulottumattomissa ja kiinnittää se kiltisti käytävään.

Ratsuna Manu on samanmoinen sähikäinen. Hitokseen nätisti se liikkuu, tekee töitäkin kivasti. Ei ori mikään kynän terävin penaali eikun siis penaalin terävin kynä ole, mutta ei ole omistajakaan.. Hyvin ollaan onnistuttu puhaltamaan yhteen hiileen vaikka joskus suunta voikin olla eri. Manun mielestä on hirveän hauskaa kokeilla singota ratsastaja välillä äkkiarvaamatta pois selästä. Se ei siis pukittele säännöllisesti tai mitenkään arvattavasti vaan ihan sattumalta. Semmoinen on käynyt jopa kesken kisaurakan. Ori esiintyy kauniisti, keskittyy kisaamaan ja yhtäkkiä, boing, ratsastaja tervehtii tuomareita ilman ratsua. Manun kanssa ei siis auta herpaantua hetkeksikään. Liikaa pöllöenergiaa kerättyään Manu tekee just sen mitä sitä huvittaa eikä kuuntele ratsastajaa. Silloin täytyy saada se isoin energia pois ennen selkään kiipeämistä. Tai mennä umpihankeen ratsastamaan. Silloin Manu tekee kuuliaisesti töitä.

Suku

i. Ch Manumatti
KTK II

ii. Houkon Matti
(evm)

iii. Vauhti-Nestori (evm)
iie. Houkon Pipsa (evm)
ie. Pirpaleena
(evm)
iei. Otto-Pekko (evm)
iee. Sirpakka (evm)

e. Ch Suvirilla
KTK II

ei. Humuralli
(evm)

eii. Humuhiisi (evm)
eie. Eliina (evm)

ee. Vilman Suvi
(evm)

eei. Asker (evm)
eee. Kaunisrannan Vilma (evm)

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
Porrastetut ja ominaisuuspisteet
Kouluratsastus taso -1/ 0 op. Esteratsastus taso -1/ 0 op. Kenttäratsastus taso -1/ 0 op.
Tahti ja irtonaisuus 0 Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0 Nopeus ja kestävyys 0
Kuuliaisuus ja luonne 0 Tarkkuus ja ketteryys 0    
Varusteet

Hevoselle kerätään turkooseja varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhaa kenen tahansa kanssa
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Riimu pois päästä tarhassa
Kerran viikossa pitkä maastolenkki, tuulettaa päätä

Päiväkirja

Otsikko

00.00.0000

Valmennukset