Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Liljan Miniunelma

KTK-III
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenhevonen, tamma
Ruunikko, 154cm
02.08.2017, 59v.

Kasvattaja Viveka, Ratsutalli Lilja
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH17-018-1566

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

kuvat © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

JÄLKELÄISET // 2 kpl

20.12.2017 Kaunon Meripihka // i: Helmiahon Merikarhu
14.01.2018 Kaunon Nanomus // i: Kaunon Siipikehrä

SAAVUTUKSET

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.03.2018
16 + 16 + 17 + 17 = 66p. KTK-III

3v. - 31.10.2017 4v. - 30.11.2017 5v. - 30.12.2017 6v. - 29.01.2018 7v. - 28.02.2018 8v. - 30.03.2018

Luonne

Liljan Miniunelma tuli meille vaihtovarsana. Viveka tarjosi kotia meidän Villiveikolle ja mainitsi samalla heille syntyneestä ruunikkotammasta. Lupasin katsoa tammaa samalla kun veisimme Veikon uuteen kotiin. Mini iski heti eikä ostopäätöstä tarvinnut miettiä pitkään. Lastin Minin samantien autoon ja palasimme kotiin uuden nuoren suokkivarsan kanssa.

Mini on positiivinen elohiiritamma, joka on aina menossa eteenpäin. Ruunikko on helposti koulutettava, se rakastaa oppimista ja työskentelyä yli kaiken. Kunhan tässä ehditään tutustua niin kirjoitellaan enemmän, katsellaan jatkuuko positiivinen olo vielä ratsukoulutuksen loppuun asti.

Mini on hoitaessa aikamoisen ärsyttävä sähikäinen. Se ei seiso paikallaan viittä sekuntia pidempään ja hermothan siinä ovat koetuksella. Karsinassaan se ei todellakaan ole paikallaan, joten tamma on otettava käytävälle hoidettavaksi. Eläinlääkärit ja kengittäjät joutuvat tekemään Minin kanssa paljon töitä, yleensä se ihan ensimmäisenä rauhoitettaan. Kunnon mömmöissä Minin jalat pystyy hoitamaan paremmin eikä muidenkaan toimenpiteiden kanssa ole siten ongelmaa. Ilman rauhoittamista Miniä on vaikea kengittää tai muuten tutkia. Kotioloissa normaaleissa jutuissa tamman kanssa vielä pärjää ja se on hieman rauhoittunut luonnostaan kun ikää karttuu. Mikään pikkulasten harjattava Mini ei ole. Se vaatii kärsivällisen ja nopeasti reagoivan hoitajan, joka jaksaa opettaa ruunikolle kuinka tässä nyt pitäisi oikeasti käyttäytyä.

Ratsuna Mini on hätäinen, helposti herpaantuva eikä sillä ole kamalasti kapasiteettia. Mini suoriutuu Helppo A-ohjelmasta hyvin eikä se tuota pettymyksiä kisaradoilla, mutta sen enempää siitä ei kannata odottaa. Kotona tammaa on kiva ratsastaa kun on kunnolla aikaa lämmitellä, antaa tamman purkaa turhat energia laukkaympyröillä. Kisatilanteessa Mini hermostuu helposti ja väsyy nopeasti, jos verryttely venyy liian pitkäksi. Sen kanssa täytyy löytää täydellinen tasapaino kisoissa, jotta suoritus menee nappiin. Treenit sujuvat parhaiten kun muistaa pitää säännöllisen rytmin ja vaihtelee harjoituksia sopivasti. Mini tykkää myös hyppäämisestä vaikkei suuren suuria esteitä hypittäisi. Se nauttii vauhdista, kuuntelee kivasti vaikka joskus tamma tahtoisikin rallitella ihan omaa hurjaa vauhtia pitkin kenttää. Kun Minin kanssa ottaa irroittelu lenkkejä muutaman kerran viikoon pysyy se paremmin kuulolla koulutreeneissä.

Suku

i. Minimies

ii. Artto

iii. Keskimmäinen
iie. Myhäillä
ie. Helmiäinen iei. Rokkarin Renttu
iee. Siedettävä

e. Kevät Unelma
KTK-III, SLA-II
SV-II, VSR jälkeläisluokka B

ei. Kuuraparta
vrn 160cm

eii. Aarni vprt 161cm
eie. Kuurankukka vrn 158cm

ee. Villi-Unelma
rn 152cm

eei. Villi Aatos rn 155cm
eee. Valonvälke prn 150cm

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS

23.12.2017 - Teilikorpi - NJ - Suomenhevostammat - 2/12 irtoSERT - Päätuomari: Vibaja

Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Otsikko

00.00.0000

Valmennukset

Kouluvalmennus - valmentaja: kasvattaja

Miniltä ei tänään menohaluja puuttunut, mikä oli vain positiivinen asia kasvattajan näkökulmasta. Nuoren tamman olemus ei ollut kuitenkaan levoton, vaikka energiaa riittikin. Sinun tehtävänä olikin alkutunnista saada Minin ylienergisyys apujen kuuntelemisesta sujuvasti etenevään ratsastukseen. Jos joku olisi seurannut menoanne sivusta, eikä olisi niin perillä ratsastuksen saloista, olisi voinut ajatella että onpas siinä kuuliainen ratsu, kun nostaa niin hyvin laukkaa. Valmentajan silmissä Minin ylireagointi piti tosin kitkeä heti pois. Pohkeiden painallus ei aina tarkoita sitä, että silloin kuuluisi nostaa laukka, vaikka hyvän ja pyörivän askellajin tamma sieltä joka kerta nosti.

Saatuamme Minin pysymään ravissa, oli menonne ihasteltava katsottavaa. Mini asteli niska pyöreänä kuuliaisesti eteenpäin, oikeassa kierroksessa hieman paremmin kuin vasemmassa. Askeleen pidennyksessä sait huolehtia tarkasti, etten jäänyt jarruttamaan tamman etenemistä, kun se oli pidennyksen tehnyt, vaan että jäit hyvälle tuntumalle ratsastamaan. Lähdit aluksi helposti nimittäin ennakoimaan, että Mini nostaisi jälleen laukan, jolloin olit varautunut että lähtisit tekemään heti pidätteitä. Miniä ei onneksi näytänyt häiritsevän, että jouduitte tekemään siirtymiä yhä uudestaan. Pääsin moneen kertaan toitottamaan sinulle, että älä ennakoi. Loppuvalmennusta kohden tästä pääsimme jo melkein eroon.

Ravi-pysähdys-peruutus-ravi työskentelyssä teillä ei ollut minkäälaisia ongelmia. Minin hyvä eteenpäinpyrkimys pääsi tässä oikeuksiin. Välikäyntien aikana Minin askellus oli jo alkutuntiin verrattuna hieman tasoittunut. Laukkatehtävässä sinun ei tarvinnut siirtää kuin lonkkaluutasi, niin Mini nosti laukan. Hyvin nouseva laukka oli tänään teidän vahvuus, kun muuten laukkatehtävällä teillä oli hieman haastetta. Kokorataleikkaalla Mini ns. kaatui lavasta sisälle päin ja se vaihtoi herkästi laukkaavaa jalkaa. Lähdit ensiksi korjaamaan virheellisesti tätä vain sisäohjalla, jolloin vain Minin kaula kaartui vinoon. Lapa edellä mentäessä tulisi muistaa ulkopohkeen aktiivisuus. Sinun pitää ratsastajana vain muistaa tuo hyvä pohkeiden käyttö ja tasainen tuntuma. Päällimmäisenä teistä jäi mieleen positiivinen energisyys ja helposti nouseva laukka.