Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Tuulenpesän Päivänsäde

KTK-III
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenhevonen, tamma
Väri, 151cm
13.11.2017, 63v.

Kasvattaja Tuulenpesän Kartano
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH17-018-2179

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © luvat on

JÄLKELÄISET // 1 kpl

29.03.2018 Kaunon Viikari // i: Vähäpellon Hulivili

SAAVUTUKSET

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.04.2018
17 + 17 + 17 + 17 = 68p. KTK-III

Luonne

Tuulenpesän Päivänsäde sai lempinimekseen Päivin, ihan vain koska se nyt vain sattui ensimmäisenä tulemaan suusta kun tamma sai virallisen nimensä. Päivi on vakavasti otettava kouluratsu, joka haluaa tehdä töitä eikä löllötellä. Tamman kanssa on helppoa tulla juttuun niin selästä käsin kuin muutenkin. Tamma tuntuu osittain lukevan ajatuksia, ainakin opittuaan oikeat askeleet. Silloin se tarjoaa kaiken mitä osaa liukuhihnalta. Jos jokin ei suju ottaa Päivi helposti nokkiinsa. Se ei tykkää epäonnistumisesta.. Silloin saattaa pahimmassa tapauksessa mennä koko treeni uusiksi ja on aloitettava jostain minkä Päivi ihan takuuvarmasti osaa. Kiukkua pukkaa, jos homma ei suju heti.

Päiviä ei ole koskaan tarvinnut torua sen tekemisistä tallissa. Tamma seisoo kiltisti käytävällä vaikka ilman naruja, se tykkää touhuta ihmisten kanssa ja rakastaa rapsutteluhetkiä. Hevoshevonen se ei todellakaan ole, tamma puree ja potkii kavereita, jos ne lähestyvät ilman Päivin antamaa lupaa. Tallissakin sen mielestä on kurjaa, jos kaveri yrittää lepertää jotain viereisestä karsinasta. Päivi tykkää asua päätykarsinassa, mahdollisimman vähien naapureiden kanssa. Tarhassa se vetäytyy omiin oloihinsa ja näyttää hampaita niille rohkeille, jotka uskaltavat sitä lähestyä. Heinäkasalle se menee kuningattaren elkein ja häätää muut pois.

Uusia ihmisiä kohtaan Päivi on hieman epäileväinen. Se miettii pitkään ennen kuin alkaa lämmetä. Aloittelijan kanssa se miettii erityisen pitkään, että mitäs hitsiä tässä nyt tapahtuu. Tamma onneksi on useimmiten älynnyt ettei komentojen puute tarkoita automaattista ratsastajan sinkoamista alas satulasta vaan, että silloin täytyy olla varovainen. Tätiratsuna Päivi on parhaimmillaan. Se kiertää kehää kiltisti, tekee liukuhihnalta niin väistöt kuin taivutuksetkin. Uutta opetellessaan tamma kaipaa osaavan ratsastajan, joka tekee selväksi mitä nyt tehdään eikä anna Päivin alkaa toteuttaa omia taiteellisia näkemyksiään saati alkaa kiukuta. Kiukkua pukkaa myös kisatilanteessa, jos tuomarin päädyssä vilahtaakin sateenvarjo tai pikkukoira. Pikkukoirat ovat Päivin vihollisia, tamman mielestä selkeästi vaarallisia sapelihammastiikerin pentuja kait. Olisi se voinut jonkun muun vihollisen valita, sillä ratsastuskisoissa näitä pieniä paholaisia riehuu kaikkialla. Yritämme pitää Päivin kuitenkin poissa pikkukoirien luota ettei synny hevosten ja koirien välistä sotatilannetta.

Suku

i. Hopean Maahinen
SV-I, KV-II

ii. Pölhö-Peikko

iii. Pikku-Pöljä
iie. Peikko-Pinja
ie. Ihme Illuusioni iei. Iloton
iee. Illuusia

e. Ruudin Tervapääsky
KTK-III, EV-II, KV-II, SV-III

ei. Tervatöyhtö

eii. Tervaa&Höyheniä
eie. Höyhensaarilla

ee. Juoruhaaska

eei. Supersankari
eee. Juorukello

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS

16.02.2018 Pirunkorpi, irtoSert (Päätuomari: Lissu T.)

Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Otsikko

00.00.0000

Valmennukset