Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Kaunon Pilvipouta

KTK-I
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

"Pouta"
Suomenpienhevonen, tamma
Väri, 144cm
24.09.2018, 5v

Kasvattaja Kaunovaara
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH18-018-2075

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

JÄLKELÄISET // 0 kpl

00.00.0000 Varsan nimi saavutukset // e/i:

SAAVUTUKSET

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.04.2019
20 + 20 + 20 + 20 = 80p. KTK-I

Luonne

Kaunon Pilvipouta "Pouta" on söpö pikkutamma, jonka aurinkoinen luonne tuli esille heti varsana. Pieni hentokinttuinen tammavarsa nousi jaloilleen ja loi ympärilleen lämpöä kuin aurinko. Sen aurinkoa varjosti kuitenkin varsa-ajan sairastelukierre. Moneen kertaan olimme huolissamme tammavarsan kohtalosta, klinikalla kun annettiin pariin kertaan sellainen ennuste ettei tätä punaista varsaa saataisi kotiin elävänä.. Onneksi Pouta sinnitteli ja pääsi kotiin parin kuukauden ikäisenä. Rahaa paloi, mutta tärkeintä oli saada varsa kuntoon ja kotiin toipumaan. Lainassa ollut emä Kaunon Pilvikirsikka palasi kotiinsa heti kun Pouta oli tarpeeksi vanha vieroitettavaksi, se ei tosin emän poissaoloa olisi huomannut aikaisemminkaan kun touhusi niin itsenäisesti, että enemmän emälle tuli ikävä.

Pouta on helppo käsitellä, rento ratsastaa ja mitä parhain kaveri kaikkeen harrastamiseen. Omaa tahtoaan tamma esittelee ruoka-ajan läheisyydessä sekä kotoa poistuttaessa. Kotona Pouta on oikea mamman mussukka, haluaa rapsutuksia jatkuvalla syötöllä ja sen voisi laittaa vaikka solmuun eikä Poutaa haittaisi ollenkaan. Kotoa poistuttuaan Pouta kuitenkin pistää jarrut päälle ja epäilee uusia ihmisiä hirviöiksi, uusia paikkoja kamaliksi kidutuskammioiksi eikä millään halua poistua trailerista. Traileriin menokin on Poudalle melkoinen kammotus. Se kai varsana sai tarpeekseen matkustelusta ja yhdistää sen edelleen kipeänä olemiseen sekä klinikkareissuihin. Töitä tehdään pikkuhiljaa, jotta matkustelu helpottuisi. Matkustamista stressaavaa hevosta kun on kurja kuljettaa ja yrittää sitten vaikka kisapaikalla suoriutua kun Pouta on hermona eikä rauhoitu ennen kuin pääsee takaisin kotiin.

Käsittely onneksi onnistuu kotioloissa kuin tanssi. Pouta seisoo paikallaan ilman mitään kiinnittämistäkin eikä lähde paikaltaan ennen luvan saamista. Käytännössä Pouta on vain isokokoinen hyvin koulutettu koira. Se istuisi varmasti, jos sitä käskettäisi. Vielä ei olla sitä temppua opetettu, ehkä joskus tulevaisuudessa. Venyttely onnistuu niin tallissa kuin ulkopuolellakin, maastakäsin tai ratsain. Poutaa on ollut helppo treenata monipuolisesti sen avoimen luonteen vuoksi. Kotona ollaan voitu ratsastaa maastossa ilman kavereiden turvaa ja pystytty tekemään niin este- kuin koulutreeniäkin myös maastossa. Maastoesteillä Pouta onkin melkoinen menijä! Se kun ei pelkää mitään ja menee tuulispäänä esteeltä toiselle. Onni on reipas hevonen, jolla kuitenkin jarrut toimivat ja jonka kanssa ei tarvitse pelätä turhia kimpaantumisia. Pouta ei kiukustu vaikka ratsastaja ei ihan osaisi kaikkia apuja tai tietäisi milloin jää suuhun liikaa roikkumaan. Tamman selkään voi huoletta laittaa aloittelijan tai kokeneen ratsastajan eikä se säikytä ketään. On sillä omat jekkunsa ainakin emäntänsä kanssa. Joskus se heittäytyy tyhmäksi ja lakkaa toteuttamasta yksinkertaisia pyyntöjä. Että ai tästä pitäisi mennä vasempaan, menen oikealle, jos sattuu kulkemaan pitkin ohjin kotia kohti maastossa. Jos Poutaa ei ihan vielä huvita mennä kotiin osaa se valita pidemmän reitin ja pitää päänsä suunnan kanssa. Kyllä se napakalla käskyllä kääntyy, mutta näyttää hyvin pettyneeltä.

Suku

i. Kaunon Tohveliritari
KTK-III

ii. Ch Koistilan Tuuri
146 cm, rt
KTK-II, KRJ-I, YLA1

iii. Ch ILO Tuure
143 cm, trt
KTK-I
iie. Anffin Heliä
160 cm, rt
KTK-III
ie. T.R. Kumina
153 cm, rt
KTK-III, SLA-III
iei. Ch Fiktion Kuunari
147 cm, rtkm
KTK-III, VVJ-I, SLA-II, YLA2
iee. N.I.N. Lumiturpa
152 cm, prt  

e. Kaunon Pilvikirsikka
KTK-III

ei. Kuuralehdon Humelur
rt, 158cm
KTK-II, KRJ-I, SLA-I, YLA2, SV-I

eii. Seljasaaren Hilmori
rt, 156cm
KRJ-I, SV-I, VAR-I
eie. Mäkisuon Amaria
rt, 158cm
KRJ-I, SLA-I, YLA1, SV-II, VAR-I

ee. Villahaan Pihla
rt, 153cm
SLA-II

eei. Villahaan Viljami
rt, 155cm
eee. Fiktion Poutapilvi
rt, 154cm

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
06.03.2019 Ravikeskus Valmari, irtoSert (Päätuomari: Jannica)
16.04.2019 Hornanhovi, irtoSert (Päätuomari: birdie)
Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Valmennukset