Riordan II

VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

vili

vilivili

kuvat © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan
ROTU, SUKUPUOLI welsh part bred, ori
JÄLKELÄISET // 0 kpl

Rio on tarjolla jalostukseen

SYNTYNYT 30.12.2011, 6v
VÄRI, SÄKÄ ruunikonkimo, 147cm
OMISTAJA rukkanen (VRL-00583)
KASVATTAJA elen (VRL-01863)
KOULUTUSTASO VaB, 90cm
REKISTERINRO. VH16-023-0039
meriitit
Rio kilpailee porrastetuissa.

 

Rio ikääntyy satunnaisesti.

Luonne

Riordan muutti Kaunovaaraan elokuussa 2016. Oikeastaan ison ponin etsiminen ei ollut meillä mielessä vaan sellaisen kunnollisen ison hevosen ostaminen, mutta sitten sattui kohdalle niin monta kivaa isoa ponia ettei osattu enää sanoa ei. Rio vaikutti kaikilta ominaisuuksiltaan oikein sopivalta ratsulta niin isommalle aikuiselle kuin tallilla välillä pyöriville nuorille. Luonteensa vuoksi Rio on enemmän aikuisten ratsu, mutta sopii hyvin monenlaiseen menoon.

Rio on iloinen kimo, joka rakastaa hyppäämistä, kisaamista ja oikeastaan kaikkea puuhaa mihin sen kanssa ryhtyy. Oriksi se on kiltti, kärsivällinen eikä haasta riitaa tallin muiden orien kanssa. Se tulee hyvin juttuun uusien hevostuttavuuksien kanssa eikä sille tuota hankaluuksia olla mukana nuorten orien laumoissa. Se rauhoittaa olemuksellaan hermostuneenkin nuoren. Tallissa se on yksi hiljaisimmista ja siisteimmistä asukkaista. Rio on rutiinien orja. Se on levoton, jos tallissa tapahtuu isoja muutoksia. Rutiinien rytmi on sille hyvin tuttu ja muutokset tekevät orista hieman rauhattoman. Pienet muutokset se sulattaa kunhan ruuat saapuvat normaaleihin aikoihin. Hoidettaessa Rio on kärsivällisesti paikoillaan, antaa tehdä kaiken nätisti ja sopii hoidokkina myös aloittelijoille.

Ratsuna Rio vaatii enemmän. Sen mielessä on monesti vauhti enemmän kuin se kuinka vauhti vaikuttaa liikkumiseen. Se rakastaa kentän ympäri laukkaamista, pellolla riehumista ja esteitä. Rio ei hyppää isoja esteitä vain sen takia ettei sille ole löytynyt sopivan urheaa ratsastajaa isoihin luokkiin. Pienissä luokissa se loistaa ja on mahdottoman upea opetusmestari uraansa aloittavalle ratsastajalle. Aikuisten ratsu se on enemmän juuri vauhdikkuutensa vuoksi. Rio vaatii tietynlaisen kärsivällisen ja huiman ratsastajan, joka uskaltaa sanoa orille ei yhdessä kohdassa ja toisessa antaa sen mennä vauhdilla eteenpäin. Ori kyllä kuuntelee kun se tuntee olevansa samalla aaltopituudella ratsastajan kanssa. Jos sitä käskee liikaa ei oria kiinnosta tehdä töitä, jos taas antaa mennä vaan niin Rio kyllä menee mutttei todellakaan halutulla tavalla.

Esteillä Rio on liitävä ja reipas. Se hyppää kaikesta yli eikä takuulla jää ajasta kiinni radan kiertäminen. Virheitä voi toki tulla. Rio ei ole turhan tarkka jaloistaan esteillä vaan hyppää enemmän vauhdilla kuin tarkkuudella. Koulukentille ori on sopinut hienosti vaikka turhasta vauhdista se onkin saanut miinuksia. Liitokaviona se kulkee kauniisti, kevyesti ja tekee vaativatkin jutut vaivattoman oloisesti. Keskittymistä vaativat tehtävät se tekee kun oikein osaa pyytää ja palkita. Rio ei halua rehkiä ilmaiseksi. Se tietää milloin on tullut tehtyä kovasti töitä ja pyytää siitä palkan. Joko taputuksia, reippaan lenkin maastossa tai mahdollisuuden juosta vapaana.

Suku

i. Valentijn
wpb (50%), 139cm

ii. Cosmetik Malibu ox
ox

iii. Syanid Midas ox
ox
iie. Cosmetik Africa ox
ox
ie. Anfarwol Ariella
wm
iei. MH Blackfoot
wm
iee. Burlywood's Amorella
 wm

e. Aubergine Rianna
wpb (31,75%), 147cm
VWY-II

ei. Ch Quick Thrill
wpb (27,5%), 147 cm
KTK-III. , VWY-IIp.

eii. Ch Robin WS
wpb, 147 cm
eie. Bianca ESC xx
Engl. Täysverinen, 152 cm

ee. Aubergine Riona
wpb (36%), 140 cm
VWY-II

eei. Quiz Ion
wpb (59%), 144 cm
eee. Thilde WS
wpb (22%), 147 cm

Kilpailut

NÄYTTELYJAOKSEN ALAISET NÄYTTELYT
 
Porrastetut ja ominaisuuspisteet
Kouluratsastus taso 6/5 2410.24 op. Esteratsastus taso 3/2 1084.71 op. Kenttäratsastus taso 0/-1 53.9 op.
Tahti ja irtonaisuus 1379.43 Hyppykapasiteetti ja rohkeus 53.90 Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 1030.81 Tarkkuus ja ketteryys 0.00    

Päiväkirja

00.00.0000 - Otsikko

Valmennukset