Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Kaunon Siipikehrä

KTK-II
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenpienhevonen, ori
Kulomusta, 140cm
13.10.2017, 66v.

Kasvattaja Kaunovaara
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH17-018-1890

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © Niina Virtanen

JÄLKELÄISET // 3 kpl

14.01.2018 Kaunon Nanomus // e: Liljan Miniunelma
03.09.2018 Kaunon Astronautti // e: Kaunon Gaganautti
15.09.2018 Hunajakummun Helmisiipi // e: Runon Helmikielo

RIP 12.2.2019

SAAVUTUKSET

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.04.2018
20 + 18 + 19 + 18 = 75p. KTK-II

Luonne

Perjantai 13.päivä syntyi meidän talliin pikkuinen musta ori. Vaikka päivämäärä manasi huonoa sujui varsominen yllättävän helposti eikä sen paremmin olisi voinut ihana lainatamma uutta kasvattia hoitaa. Outi lainattiin Susirajasta Siipalle morsiammeksi kun omasta tallista ei sopivaa neitoa löytynyt. Tiinehtyminen oli ollut vaikeaa ja pikkutamma joutui majoittumaan meidän luona pitkän aikaa ennen kuin tärppäsi. Tamma kuskattiin takaisin kotiinsa odottelemaan, tiinehtymisuutisen kuultuani olin innoissani! Sormet ristissä odotin tulevaa varsaa, toivoin kovasti pienhevoskokoiseksi jäävää tammaa. Orin synnyttyä en ollut kuitenkaan pettynyt. Olihan meillä nyt ihastuttava pikkuori hyvistä vanhemmista. Siipikehrä nimen ori sai isänsä mukaan, pitkän aikaa sitäkin piti miettiä kun mikään ei tuntunut istuvan pienelle mustalle. Lempinimen ori sai heti, Sintti. Olihan se pieni ja vähän säälittäväkin alkuun, sellainen meidän oma pikku-Sintti. Luonteeltaan se ei kuitenkaan ollut mikään ovimatto vaan juoksutti tallilaisia jo muutaman päivän ikäisenä karatessaan tarhasta omatoimisille tutkimusmatkoille.

Sintti on juuri sitä mitä pienestä mustasta orista voi kuvitella. Nappisilmäinen hurmuri, joka karkaa aina tilaisuuden tullen. Useimmiten Sintin löytää sieltä missä ruokaa on enemmän kuin sen omassa kupissa tai sen lempitammojen luota. Riippuu vähän kumpi on lähempänä. Sintti on hoitaessa häseltäjä, joka on pakko laittaa kiinni käytävälle. Karsinassa sitä ei voi hoitaa ollenkaan, ori kyttää ruokakuppia ja kiukkuaa varsinkin, jos siellä on jotain. Se ei siedä muita ruokiensa lähettyvillä. Sintti osaakin häätää isoimmatkin hevoset heiniltä tarhassa ja pomottaa varmasti kaikki vaikka joutuisi tappeluihin. Jos Sinttiä meinaa opettaa uusiin asioihin on oltava todella pitkät hermot. Ensimmäiset pesukerrat Sintin kanssa menivät pikkuorin viskoessa kavioita joka suuntaan. Asiat on opetettava pikkuisen kerrallaan ja ajan kanssa.

Ratsuna Sintti muistuttaa enimmäkseen Pollea. Kiituri, joka yrittää karistaa ratsastajan selästään. Pikkuponimainen ori on rasittava. Sen kanssa on otettu ratsukoulutuksen kanssa todella rauhallisesti, mutta silti se temppuilee minkä ehtii. Koulutuksen tempo ei ole ollut ongelma vaan orin temperamentti, joka pursuaa ylitse. Jos jonkun orin ruunaamista on Kaunovaarassa harkittu on Sintti listan ykkösenä. Jos sen voisi ruunata olisi elämä huomattavasti helpompaa. Kaikista paras paikka Sintin kanssa touhuamiseen on maneesi. Ilman muita hevosia. Kaukana muista! Silloin ori keskittyy edes vähän. Sen kanssa täytyy tehdä paljon töitä ennen kuin se on valmis ratsu esitettäväksi kotitilan ulkopuolella. Selässä pysyessään ratsastaja saakin tehdä reilusti töitä saadakseen orin tekemään hommia. Hiljalleen on Sintistä kasvamassa fiksumpi ratsu, mutta siinä voi mennä vielä aikaa ennen kuin se oikeasti osaa käyttäytyä. Käyntityöskentely on Sintille vaikeaa, se keskittyy parhaiten ravissa saadessaan mennä eteenpäin pienen piipertämisen sijaan. Laukkaa se tarjoaa herkästi, askellajien vaihdot ovat osoittatuneet orin kanssa hyvin sujuviksi. Käyntiin se ei meinaa hidastaa ensimmäisellä pyynnöllä, mutta lämmettyään toimii ihan kivasti.

Suku

i. Siipiratas
KTK-I

ii. Sulervoinen
evm 158cm m

iii. Suur-Kaarle XIV
evm 164cm m
iie. Kanerva-Kerttu
evm 151cm rt
ie. Hipsuvarvas
evm 165cm rn
iei. Lentäjän Poika-Aarre
evm 165cm rt
iee. Muunnelma
evm 156cm rn

e. Outo Vai Ei
KTK-II, SLA-I

ei. Vainoharhaisuus
evm, sph, prt, 139cm

eii. Jänkäkurppa
evm, sph, rt, 143cm
eie. Iharuusu
evm, sph, prt, 136cm

ee. Outolintu
evm, sph, rtkm, 140cm

eei. Kapinallinen
evm, sph, mkm, 143cm
eee. Kirjavinkki
evm, sph, rt, 137cm

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
KRJN ALAISET KISAT
* sijoitusta
Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Otsikko

00.00.0000

Valmennukset