Kaunon Sukkela

KTK-II, SV-II
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenhevonen, ori
Rautias, 157cm
01.03.2017, 28-vuotias

Kasvattaja Kaunovaara
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH17-018-0836

Kouluratsastus taso 5 (1972.74 op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © VRL-00807

JÄLKELÄISET // 5 kpl

17.06.2017 Kaunon Suukotti KTK-III // e: Vilikutti
16.08.2017 Kaunon Severi SV-II // e: Harmonian Suffeli
09.09.2017 Karmelia KTK-III, SV-II // e: Karmelli
08.10.2017 Kaunon Marianne KTK-II // e: Vähäpellon Marenki
15.10.2017 Kaunon Sulonen // e: Runon Vilskeriina

SAAVUTUKSET

Suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 20.05.2017
rakenne 7.2, suku 10, käytöskoe 7 + 4.6 = 28.8 SV-II

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.08.2017
18 + 18 + 18 + 20 = 74p. KTK-II

Ikääntymisenä käytettiin 30 IRL-päivää = 1 virtuaalinen vuosi. 3v. - 30.05.2017 | 4v. - 29.06.2017 | 5v. - 29.07.2017 | 6v. - 28.08.2017 | 7v. - 27.09.2017 |8v. - 27.10.2017

Luonne

Kaunon Sukkela syntyi talliin hyvin toivottuna vaan ei toivotun värisenä. Lainasimme tammaa Susirajasta toivoen erikoisen värisen emän periyttävän lapsokaiselle jotain ihanaa. Ei tullut mitään erityistä, mutta ihana siitä tuli silti. Sukkela sai nimen heti synnyttyään, se nimittäin sukelsi maailmaan hyvinkin sukkelasti ja oli jaloillaan ennen kuin ehdin edes kunnolla älytä pikkuvarsan olevan ulkona. Yhtä hämmästyneeltä tuntui emäkin kun Sukkela halusi jo maitobaariin eikä hoiperellut turhia ympäriinsä. Ori on siis ollut todellakin alusta asti valmis seikkailuihin ja tottunut menemään päätä pahkaa uusiin paikkoihin. Välillä oikein naurattaa orin utelias luonne. Se ei pysähdy vaikka jotain uutta olisi edessä. Se tutki ensimmäisinä päivinään niin ihmiset, eläimet kuin autotkin. Otti se kosketusta niin sähköaitaan kuin tavalliseenkin. Sukkela on ollut myös hyvä oppimaan uutta. Se mutustaa hetken uusia asioita kunnes nielee ne, mutta sisäistää yleisesti uudet opit suht nopeaan. Ei tarvitse montaa kertaa päätään lyödä seinään kun Sukkela on jo todistanut oppineensa uuden jutun. Helposti se oppii myös huonot tavat, kavereilta varsinkin. Täytyy katsoa vähän sen perään ettei pistä pahatapaisen karskin orin matkaan vaan mieluummin nuorten kaverusten keskelle, jolloin pahat tavat eivät ole ehtineet juurtua syvälle kavereihin.

Sukkela on perinyt emältään hieman nirppanokkaisuutta. Lähinnä ori on nirppana sen suhteen mistä kohtaa saa milloinkin harjata. Jos kohta on huono antaa Sukkela napakasti suoraa palautetta irvistämällä. Koskaan se ei ole napannut ketään hampailla, ei onneksi oppinut sitä pienenä. Kavereilta ori on kuitenkin oppinut monta huonoa tapaa. Ori kolistelee aamupala-aikana samassa rytmissä pahimpien häiriköiden kanssa. Ja on Sukkela oppinut myös juoksemaan karkuun tarhassa. Kiinnotto ei ole helpoin homma, mutta sujuu viimeistään orin jäädessä yksin tarhaamaan. Silloin tulee kiire kun ei pientä puttea voi jättää yksin kun sudet voivat hyökätä. Sukkela sukeltaa varjoaan nopeammin tallin uumeniin ja vaikka ilman talutusta suoraan omaan karsinaan.

Ratsuna Sukkela on meidän onneksi säilyttänyt varsamaisen uteliaisuutensa. Uuden oppiminen ei ole koskaan ollut ongelma. Vanhojen tapojen unohtaminen vie enemmän aikaa joten vääriin oppeihin ei ole Sukkelan kanssa varaa. Laiskuutta orista löytyy ripauksen verran eli ratsastaja ei pääse helpolla. Automaatiot on unohdettava Sukkelan kohdalla. Se tarjoaa helposti oppejaan, muttei välttämättä oikeissa kohdissa. Ratsastajan matkustaessa huolimattomasti selässä kulkee Sukkela just niin kuin se haluaa ja luulee tekevänsä kaiken oikein. Napakka ratsastaja saa orista irti huomattavasti enemmän. Se antaa paljon kun oikea sävel löytyy. Mikään kympin ori Sukkela ei koulukisoissa ole, mutta saa ihan hyviä pisterivejä. Ravissa homma välillä lässähtää ja orista tulee vetelää nuudelia. Laukka-askel on reipas ja voimakas. Helposti työstettävin Sukkela onkin nimenomaan laukassa. Ravissa sen kanssa joutuu tekemään todella kovasti töitä ja toistamaan samanlaista treeniä rituaalinomaisesti.

Uteliaisuutensa vuoksi Sukkela on helppo kuskattava eikä sen käytös juuri eroa kotioloista. Kyllä ori pysyy paremmin hereillä, mutta ei hypi seinille vaikka kohtaisi uusia tilanteita. Kengittäjä ja eläinlääkäri eivät aina diggaile Sukkelasta. Ori nimittäin tuppaa olemaan heitä kohtaan epäileväinen ja vaikeuttaa toimenpiteitä nokkelilla tempauksilla. Kengittäjä ei meinaa saada oria pysymään kolmella jalalla olematta itse neljäs jalka. Eläinlääkärin käynnit ovat Sukkelalle kamalampaa kuin yksin tarhaaminen. Ori joudutaan rauhoittamaan jo ennen eläinlääkärin saapumista paikalle. Jos eläinlääkäri on ehtinyt paikalle ennen tätä on Sukkelaa mahdotonta rauhoittaa. Se taistelee kaikkia lääkkeitä vastaan..

Suku

i. Suikuri
KTK-II

ii. Sulivari
evm, rn 163cm

iii. Salavan Kavala
evm, rn 164cm
iie. Lillin Mahonia
evm, rnvkk 159cm
ie. Selma
evm, rt 162cm
iei. Herra-Sella
evm, rt 165cm
iee. Ruusuangervo
evm, rt 149cm

e. Helike Huura
SLA-I, KRJ-I, KTK-III, ERJ-I

ei. Elmeri Helmeri
evm, sh, rtpäis, 149cm

eii. Velmeri
evm, sh, vrt, 154cm
eie. Huudon Helmi
evm, sh, rnpäis, 153cm

ee. Kylmäsydän
evm, sh, m, 157cm

eei. Syyssadetaika
evm, sh, vprn, 153cm
eee. Kirkaskatse
evm, sh, trt, 161cm

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
Kilpailut

Kouluratsastus taso 5/4
Tahti ja irtonaisuus 1052.23p
Kuuliaisuus ja luonne 920.51p


Esteratsastus taso 2/-1
Kenttäratsastus taso 0/-1

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Otsikko

00.00.0000

Valmennukset