Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Hunajakummun Uskalikko

KTK-III
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

"Usko"
Suomenhevonen, ori
Rautias, 157cm
21.09.2018, 12v

Kasvattaja Hunajakumpu
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH19-018-0396

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Pää- ja rakennekuvat © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan, ratsastuskuvat © VRL-04373

JÄLKELÄISET // 0 kpl

00.00.0000 Varsan nimi saavutukset // e/i:

24.09.2019

SAAVUTUKSET

Suomenhevosten kantakirjaustilaisuus 20.05.2019
17 + 17 + 17 + 16 = 67p. KTK-III

Luonne

Hunajakummun Uskalikko "Usko" on ihastuttavan reipas ja kiltti oripoika, jonka kanssa on helppoa tulla toimeen. Uskosta tulisi mainio sylikoira, jos sellaiseen rooliin sattuisi mahtumaan. Nuorempana orilla oli usein liian kova kiire paikasta toiseen eikä sen kanssa ollut ihana matkustaa, mutta vanhemmiten ori on tottunut niin hyvin, että sen voisi hyvin lastata vaikka silmät kiinni ja kädet selän taakse sidottuina. Usko kävelee traileriin rennosti, tulee sieltä alas rauhallisesti ja matkat sujuvat ongelmitta. Orin ollessa pikkuinen meinasi välillä olla hermot koetuksella sen kanssa matkatessa. Onneksi ikä on tehnyt monissa asioissa Uskosta helpomman.

Hoidettaessa Usko seisoo kiltisti paikallaan, sama se onko karsinassa, käytävällä vai pihalla. Ori on helppo käsitellä, se antaa harjata mistä vain ja miten vain, nostaa jalat nätisti eikä temppuile kengittäjälle vaikka joutuisi joskus seisomaan pidemmän aikaa paikoillaan. Pesulle Usko ei kuitenkaan haluaisi mennä. Pesukarsinaan se kävelee korvat luimussa ja sietää pesua jotenkin. Ei pistä hanttiin, mutta ei todellakaan nauti tilanteesta. Ori ei tykkää myöskään vesisateesta, joten miksi se sitten nauttisi pesusta. Usko seisoo hyvin myrtsinä ulkona, jos vettä vihmoo taivaalta ja oriparka joutuu olemaan sään armoilla. Sama ilme sillä on pesukarsinassakin.

Ratsuna Usko on reipas, miellyttämisenhaluinen ja yllättävän nöyrä. Vauhtia löytyy, mutta ori pysyy kuulolla vaikka tehtäisi vauhdikkaampaa treeniä. Käyntityöskentelyssä Usko yrittää välillä mennä sieltä mistä aita on matalin. Pienellä herättelyllä ori muistaa taas, että eihän tässä voi laiskotella vaan täytyy tehdä töitä kaurojensa eteen. Ravissa Usko on paremmin mukana ja tekee just sen mitä ratsastaja pyytää. Mitään ylimääräistä ori ei tarjoa vaan tekee kuuliaisesti sen mitä pyydetään. Automaattiratsu Usko ei ole, joten sen kanssa täytyy tietää mitä tekee ja ymmärtää myös mitä ori osaa. Ori oppii nopeasti uutta ja tykkää tehdä töitä, mutta hämmentyy jos pyydetään liian nopeasti jotain mitä se ei ole kunnolla tajunnut. Rauhallisella opettelulla varmistetaan, että seuraavalla kerralla edellisen tunnin opit ovat edelleen orin mielessä.

Kisapaikalla Usko käyttäytyy erittäin sivistyneesti. Se seisoo kiltisti paikallaan varustaessa vaikka ohi kävelisi kuinka ihania tyttösiä, joille olisi kiva huudella ja näyttää kuka on kingi. Jos Usko pääsisi samojen hevosten kanssa laitumelle pistäisi se isotteluvaihteen päälle, mutta ihmisten kanssa töissä ollessaan se tajuaa ettei ole aika riehua. Joskus orista toivoisi, että olisi nyt edes kerran himpun verran hankala julkisella esiintymisellä niin saisi tuhahtaa, että ompahan nyt taas niin ori. Mutta ei. Usko seisoo paikallaan, hörisee korkeintaan toisille hevosille ja jatkaa työskentelyä kuuliaisesti. Kotipihassa se saattaa pörhistellä tammoille, mutta vieraissa paikoissa osaa käyttäytyä hyvin asiallisesti.

Suku

i. Haavelaakson Rohkea
KTK-I

ii. Kuujärven Kauhuton
KTK-II

iii. Kuujärven Lennokas
iie. Kuujärven Karpalo
ie. Haavelaakson Magnolia
KTK-II, KRJ-I
iei. Runon Leevi
KTK-II, KRJ-II
iee. Haavelaakson Valeria
KTK-II, KRJ-I

e. Viisikon Sadepisara
KTK-III

ei. Fiktion Kepponen
KTK-II, Champion, VVJ-I, KRJ-I,YLA1, SLA-I*, SV-II

eii. Fiktion Ketku
KRJ-I, KTK-II, Jälk-AB
eie. Fiktion Tähtivälke
KTK-II, SV-II, VVJ-I, KRJ-I, SLA-I*

ee. Ulapan Suljettu Sydän
YLA1, SLA-I, KRJ-I, VVJ-II

eei. Ulapan Armoton Aikamatka
KRJ-I, ERJ-II,SLA-I, YLA1, VVJ-I
eee. Villahaan Rosmariina
KRJ-III

 

Isälinja: Haavelaakson Rohkea - Kuujärven Kauhuton - Kuujärven Lennokas - Kuujärven Mikälie - Ukkosjärven Julius - M.L. Voikukka Peikko - Kermaviili
Emälinja: Viisikon Sadepisara - Ulapan Suljettu Sydän - Villahaan Rosmariina - Moon Rosali - Moon Mystiikka - Aavan Myy - Fiktion Särö - Sateen Siru - Aprikoosin Paaperoinen - Sammalharjun Alppiruusu - Onnivelin Hykertäjä

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Valmennukset