Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Kaunon Virvaliekki

KTK-III, KV-II, SV-III
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenhevonen, ori
Voikko, 156cm
16.02.2017, 71-vuotias

Kasvattaja Kaunovaara
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH17-018-0604

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

JÄLKELÄISET // 1 kpl

20.06.2017 Kaunon Kultaliekki // e: Kaunon Kultapiisku

SAAVUTUKSET

Nuorten kouluhevosten laatuarvostelu 20.04.2017
Rakenne: 6 Käynti: 3 Ravi: 5 Lisäpisteet: 1 Suku: 9,5 Yhteensä: 24,5p. KV-II

Suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 20.05.2017
rakenne 7.6, suku 10, käytöskoe 5 + 6, ratsastuskoe 6.3 + 0 = 34.9 SV-III

Suomenhevosten kantakirjaustilaisuus 20.06.2017
16 + 17 + 17 + 16 = 66p. KTK-III

Ikääntymisenä käytettiin 30 IRL-päivää = 1 virtuaalinen vuosi.
1v. - 18.03.2017 | 2v. - 17.04.2017 |3v. - 17.05.2017 | 4v. - 16.06.2017 | 5v. - 16.07.2017 | 6v. - 15.08.2017 | 7v. - 14.09.2017 | 8v. - 14.10.2017

Luonne

Kaunon Virvaliekki on pikkuisen hurja, enimmäkseen lempeä, mutta rasittavuuteen asti halittava. Ekiksi ristitty voikko varasti sydämet jo syntyessään. Edelleen se katselee vaalean harjansa alta hurmaavilla silmillään vieden sydämiä mennessään. Helpoimmaksi hevoseksi ei Ekiä voi kehua vaikka se näyttääkin ihanan leppoisalta. Ori seisoo käytävällä paikallaan ehkä noin nanosekuntin kunnes pitäisi päästä lähtemään. Ei malttaisi olla paikallaan vaikka käsketään. Eki kuopii lattiaa, yrittää syödä narut, joilla se on kiinni ja haluaa nähdä kaiken mitä tallissa tapahtuu. Kuolaimet suuhunsa saatuaan ori kolistelee niitä mielenosoituksellisesti. Varustaminen on muutenkin hermoja raastavaa, sillä ori nostaa pään kattoa kohti kun sille yrittää saada suitset päähän. Satulan kanssa se pullistelee minkä ehtii. Jalat eivät varmasti nouse kun kavioita tarvitsee putsata, mutta suojia jalkoihin laittaessa polkee ori paikallaan niin ettei sen jalkoihin tee mieli koskea ollenkaan. Eki tarvitsee kunnollista kuria eikä sitä saa päästää liian helpolla. Pienelle kultaiselle hurmuripojalle oli turhan helppoa antaa periksi ja nyt se kostautuu. Isompi kultapoika ei enää kuuntele. Töitä orin kanssa saa siis tehdä.

Ratsuna Eki on oikeastaan ihan mukiinmenevä. Selästä käsin oria on helpompi komentaa, se kuuntelee vaikka joskus vähän pistääkin hanttiin. Kouluratsuna se on oivallinen kaveri. Vauhtia löytyy juuri sopivasti, ei tarvitse potkia oria eteenpäin. Eki kuuntelee, puurtaa sen mitä pyydetään eikä mene aina sieltä mistä aita on matalin. Reipas käynti on erityisesti Ekin parhaita puolia. Se ei jää matelemaan vaan meno on näyttävää ja käyntiä on helppoa työstää. Ravityöskentelyssä Eki tuppaa hieman hätäilemään. Sen kanssa täytyy tehdä paljon kokoavia harjoituksia ennen kuin voi tehdä juuri muuta. Vauhdinpuute ei kuitenkaan ole ongelma. Laukka on Ekille hankala, se etsii vielä tasapainoaan eikä jaksa tehdä töitä laukassa kovinkaan pitkään. Laukkaa saa treenata aika paljon, jotta hommat alkaisivat sujua. Eki kuitenkin yrittää aina parhaansa vaikka kaikki ei ihan ensimmäisellä kerralla menisikään putkeen.

Esteille Eki on joutunut vasta muutaman kerran. Se ei malttaisi kunnolla keskittyä esteitä nähdessään vaan painaltaa pää viidentenä jalkana eteenpäin. Kunnollinen alkuverryttely tulee muistaa, ratsastaa avut varmasti läpi, jotta ori ei juoksisi esteille aivan huolimattomasti. Hurjapäinen ori menee kyllä minkä tahansa esteen yli, tyyli voi olla hyvinkin erikoinen, mutta sinne se silti painaltaa. Maastoesteetkin se hyppää. Kultaisella orilla ei ole tähän lajiin tarvittavaa maalaisjärkeä vaan se menee eikä meinaa. Tuskin miettii edes, että mitähän siellä esteen toisella puolella mahtaa olla. Suoraan sudenkitaan juoksevaa puttea ei voi suositella maastoratsuksi sellaiselle, joka jännittää kaikkea edessä olevaa.

Suku

i. Harmorhia
KTK-II

ii. Harmoivale
VIR MVA Ch, KTK-II, ERJ-I, KERJ-I

iii. Harmoiri
YLA1, SLA-I, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I
iie. Univelka
SLA-I, KERJ-I
ie. Mortia
Ch, KTK-II, KRJ-II
iei. Volkan Memori
KTK-III
iee. Selkouni
KTK-II, SLA-I, KRJ-I, ERJ-I

e. Pirunkorven Tango
KTK-II

ei. Kodon Nuuttipukki

eii. Penninki
eie. Koivuhaan Jilla

ee. Valssin-Taika
KTK-II, KRJ-I

eei. Pismanteri
KRJ-I
eee. Valssin-Tahti

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Otsikko

00.00.0000

Valmennukset