Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Turmeltajan Viserrys

KTK-III
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

"Vissy"
Suomenhevonen, tamma
Ruunikko, 160cm
12.06.2018, 56v.

Kasvattaja Turmeltaja
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso ko. he A, re. 110cm, me. 100cm
Rekisterinro VH18-018-1572

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

rakenneKuva © tallin omaisuutta, ratsastuskuvat © vrl-00816

JÄLKELÄISET // 0 kpl

00.00.0000 Varsan nimi saavutukset // e/i:

SAAVUTUKSET

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus maaliskuu 2019
17 + 17 + 17 + 18 = 69p. KTK-III

Luonne

Turmeltajan Viserrys "Vissy" yllätti meidät jo pienenä talliin saapuessaan sen ihastuttavan uteliaalla luonteella. Tammaa kiinnostivat niin ämpärit, koirat, kissat kuin tarhojen sähköaidatkin. Sen huulet räpelsivät kaikkea ja kaikkia eikä se antanut minkään olla rauhassa vaikka kuinka tuli sähköä huulille tai kissa saattoi kynsiä naamaa. Uteliaisuus on ollutkin Vissyn suuria vahvuuksia sen kasvaessa pikkuhevosesta isoksi kenttäratsuksi.

Vissy tykkää mielyttää ihmisiä ja kiltillä tammalla onkin ihailijoita jonoksi asti. Se kantaa ponikerholaiset selässään kiltisti niin kentällä, maneesissa kuin maastossakin. Pienten ihmisten kanssa Vissy on kärsivällinen, rauhallinen ja kuuntelee pienten jalkojen ohjeita niin tarkasti ettei tosikaan. Isommalla ratsastajalla Vissy tekee toki samaa kuulostelua, muttei purematta niele ohjeistusta. Esteillä Vissy painelee reippaasti esteeltä toiselle eikä turhia murehdi vaikka paikat olisivat vaikeita ja hypyt vaativia. Maastoesteillä utelias ja rohkea tamma on omiaan, varmalla ratsastajalla se tekee hienoja suorituksia. Vähän kokemattomamman ratsastajan kanssa Vissykin on epävarmempi. Se kuitenkin osaa harkita itsekin, että mistä kannattaa hypätä ja milloin ei voi mennä vaikka käskettäisi. Ratsastajan tulee näyttää suunta, vauhti ja pysyä mukana kyydissä. Vissy hoitaa homman kotiin, jos ratsastajaa arveluttaa. Tamman kanssa on helppoa kerätä kokemusta ja varmuutta, kun meno tuntuu sujuvalta sitä uskoo osaavansa. Vissylle sattuu joskus epävarmempia päiviä, jolloin se tekee ohareita ja vaatii reilummin tukea ratsastajalta, toisinaan se kuitenkin painelee itsevarmasti esteeltä toiselle.

Kouluratsuna Vissy on kevyt ratsastaa, mutta vaatii paljon rauhoittelua ettei suoritus mene vain läpijuoksuksi. Vissyä ei puurtaminen kiinnosta niin paljoa. Sen kanssa täytyy lämmitellä kunnolla, ottaa rauhassa taivutuksia ja jaksaa toistaa. Vissyn keskittymiskyky uralla puurtamiseen kuitenkin loppuu nopeasti, joten mieluummin kevyt treeni muutamalla hyvällä suorituksella kuin tunnin vääntöä, jossa Vissy väsyy eikä enää keskity ollenkaan. Hyvät askellajit omaava tamma on kuitenkin miellyttävä ratsastaa lajissa kuin lajissa. Se kuuntelee hyvin eikä juuri kiukkuile turhia. Metsäreissuillakin pyrimme tekemään koulutreeniä kun Vissy ei silloin huomaa puurtavansa koulukiemuroita vaan nauttii ihanasta ulkoilmasta ja töistä. Vissy tuntuu ahdistuvan treeniin helposti, jos kentällä tai maneesissa puurtaa ilman mitään hyppelyitä. Pelkästään puomit maassa tuntuvat jo tuovan tammalle lisämotivaatiota ja intoa treeniin vaikka hyppäämään ei pääsisikään.

Vissy on hoidokkina kiltti ja kärsivällinen. Se antaa pienten ihmisten juoksennella jaloissaan eikä ole moksiskaan. Kengitys on hieman haasteellista, tammaa kun ei millään huvittaisi seisoa pitkään paikallaan kun jalkoja täytyy pitää ylhäällä. Joskus Vissylle tulee kengityspäivistä kiukkupäiviä. Meidän vakiokengittäjän kanssa Vissy on oppinut tavoille ja jaksaa paremmin keskittyä, mutta se johtunee pelkästään kengittäjän tyylistä tehdä töitä Vissyn tapaisten häslien kanssa. Paljon taukoja ja rapsutuksia niin saa kengät jalkaan ja kaviot hoidettua kunnolla. Vissy on onneksi helppo kuljetettava ja yleisesti mukava käsiteltävä. Sen suurin pelko on puhelinten pirinä, tietyt soittoäänet oikeastaan. Jos jonkun puhelin pärisee kovasti on Vissy aivan varma, että nyt tuli maailmanloppu. Puhiseminen loppuu kun pärinä hiljenee. Kisoissa tamma ei ole kuitenkaan kovista äänistä moksiskaan, keskittyy omaan suoritukseen täysillä ja odotellessaankin vain hirnuu muille hevosille eikä välitä muusta hälinästä.

Suku

i. Pakkasjoiku
KTK-II, SLA-I, ERJ-I, KERJ-I

ii. Talviainen
sh, 158cm, m
KTK-II, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I, YLA2

iii. Talvitiainen
sh, 161cm, rt
KTK-III, ERJ-I, KERJ-I, SLA-I, YLA1, Jälk-C
iie. Kalminko
sh, 160cm, m
KTK-III, SLA-I, ERJ-I, SV-I, YLA1
ie. Koivumäen Surmavirsi 
sh, 158cm, rn
iei.  Koston Hovieeri
sh, 152cm, rn
iee. Mäkisuon Kerli
sh, 149cm, vrt

e. Turmeltajan Kajautus
Ch, KTK-II, SLA-I, KERJ-I

ei. Taikakuun Timotei
sh, 159cm, rt
KERJ-I, ERJ-III

eii. Kärmeniemen Tomas
sh, 152cm, tprt | SLA-I, KERJ-I, SV-II, YLA2
eie. Taikakuun Lumoava
sh, 159cm, vrt | KERJ-I, SLA-I, SV-I, YLA2

ee. Pirunkorven Kujerrus 
sh, 154cm, prt
KERJ-II, SLA-II

eei. Maanan Valtteri
sh, 156cm, trt | KTK-III, KRJ-III
eee. Taikakuun Kullava
sph, 143cm, prt | KTK-III, KERJ-I

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
KRJN ALAISET KISAT
* sijoitusta
Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Valmennukset