Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Hengenvaaran Helmeri

KTK-II
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenhevonen, ori
Rautias, 157 cm
01.06.2017, 10v

Kasvattaja Hengenvaara
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH17-018-1563

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

JÄLKELÄISET // 0 kpl

00.00.0000 Varsan nimi saavutukset // e/i:

RIP 20.09.2019

SAAVUTUKSET

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.06.2018
18 + 18 + 17 + 18 = 71p. KTK-II

3v. - 30.08.2017 4v. - 29.09.2017 5v. - 29.10.2017 6v. - 28.11.2017 7v. - 28.12.2017 8v. - 27.01.2018

Luonne

Hengenvaaran Helmeri hurmasi meidät heti. Isäntä oli katsellut olkani yli myynti-ilmoitusta, kehui vuoroin itse Helmeriä ja sen upeita vanhempia. Eihän tuo mies ollut muutama vuosi sitten juuri hevosista välittänyt, nyt hän katseli hyvärakenteista rautiasta oria silmät kiiluen. Näki kai itsensä kouluttamassa orivarsaa isoksi vahvaksi ratsuksi itselleen. Hengenvaarasta meiltä puuttuikin kasvatti. Sen ajatuksen varjolla lähdimme katsomaan oria. Traileri otettiin mukaan, isäntä oli satavarma tästä ostoksesta. Ei se Helmeri jäisi meiltä ostamatta. Hän ostaisi orin vaikka se olisi jalkapuoli ja hullu. Vastassa oli komea nuori ori, jonka kanssa ei ollut minkäänlaisia ongelmia. Se käyttäytyi kuten nuoren orin kuuluukin, oli pikkuisen villi muttei mikään höyrypää. Isäntä talutti itse Helmerin traileriin. Sai hetken suostutella oria lähtemään, mutta pian seisoi rautiaan kanssa trailerissa.

Kotona Helmeristä kuoriutui hyvin nopeasti fiksu oripoika, joka oppi tallin tavoille. Helmeri on vakuuttanut isännän sen jälkeen useaan otteeseen ettei tullut hutiostosta. Työskentely on miellyttävää vaikka mitään ei ilmaiseksi Helmerin kanssa saakkaan. Se vaatii ihmiseltä paljon huomiota, tarkkuutta ja oikeaa reaktiota. Isäntä on ottanut suurimman vastuun kouluttamisesta, joten tästä tulee hänelle oma kilparatsu. Selässä käyvät muutkin, jotta saadaan nuori putte toimimaan oikein.

Jos Helmeri olisi koululainen se olisi kympin oppilas, joka ylisuorittaa kaikessa. Opetellessaan uusia asioita ori kyttää koko ajan ihmisen reaktioita. Se haluaa miellyttää hurjan paljon eikä haluaisi luovuttaa kesken leikin. Tämä ei todellakaan tarkoita, että Helmeri olisi automaattisesti paras kaikessa mihin se ryhtyy. Ori yrittää kovasti ja epäonnistuu yhtälailla kuin muutkin. Se ei vain siedä epäonnistumisia. Helmeri kuumenee näistä virheistä ja on huonon treenin jälkeen kuin mikäkin syysmyrsky. Silloin suuntaamme aina nokan kohti maastoa ennen talliin menoa. Ori saa hetken juosta ärtymystään pois. Silloin se saa kovasti kehuja ja rauhoittuu yleensä parin kunnollisen laukkapätkän jälkeen. Jos haluaa niin samalla voi myös kokeilla metsätiellä vähän vaikka väistöjä, ne ovat Helmerin bravuuri. Se kuuntelee herkästi apuja ja väistöt ovat takuuvarma hitti. Isännän vakioratsuna toimiva Helmeri on ollut aloittelevalle hevosmiehelle aika yliampuva. Miehisessä otteessa ori on oppinut toimimaan myös ärräpäillä. Isännän ote on kevyt ja harkitseva, mutta ärräpäät lentävät helposti, joten Helmeri osaa nostaa laukan s*tna komennosta kun se ei alkuun lähtenyt onnistumaan. Onhan se melkoinen erikoisuus..

Helmeri on käsiteltävänä ihan kiitettävä tapaus. Yllättäen ori rakastaa meillä tiuhaan tahtiin vierailevaa kengittäjää. Liekö oppi pienenä jo, että hän kantaa nameja taskuissaan ja rakastaa lähinnä kengittäjää kävelevänä namivarastona. Jos Helmeri näyttää muille uusille ihmisille hapanta naamaa on se kengittäjää kohtaan kuin Naantalin aurinko. Emännälleen se tykkää heti aamusta näyttää pelkkää takapuolta. Hitsin muija tulee aina herättämään liian aikaisin, pyh, en syö siun antamia heiniä, yöks. Se viestittää tällä eleellä. Isännän herätykseen se reagoi antamalla pusuja. Helmerin lempiherkku on kurkku. Siis se rakastaa kurkkua enemmän kuin heppanameja. Isäntä on tällä herkulla opettanut orin kumartamaan ja venyttelee sen kanssa treenien jälkeen kurkkupaloilla. Juhlapäivänä ori saa kokonaisen kurkun ja rouskuttaa sen onnellisena kurkkumehujen roiskuessa lähimpien päälle.

Kaikki käsittely onnistuu isännältä helposti ja emännältä vähän vähemmän helposti. Yhden ihmisen hevoseksi kasvanut Helmeri osoittaa puolueellisuutensa kaikessa mitä sen kanssa tehdään. Selästä käsin emäntäkin saa orin ratsastettua hevosen näköiseksi, mutta maastakäsin tuota kunnioitusta saa edelleen hakea. Isäntä voi viedä Helmerin pesukarsinaan vaikka otsatukasta taluttamalla. Samoin traileriin ja vaikka hevonkuuseen, jos niikseen tulee. Emäntä ja muu talliporukka saa tyytyä väättämään oria ihan oikean riimunnarun kanssa näihin paikkoihin ja stoppia tulee varmasti jossain vaiheessa. Harjaaminen käytävällä vielä onnistuu kivasti, mutta kuolainten sujauttaminen suuhun ei suju ja satulavyötä kiristäessä ori puhaltaa itsensä pallokalan muotoon. Isäntä voisi tehdä nämä samat asiat vaikka silmät kiinni ja vasemmalla kädellä onnistuen heti. Helmerin toivotaankin voivan asua meillä koko loppuelämänsä ettei se joudu etsimään itselleen uutta isäntää. Muitakin miehiä ori kuuntelee paremmin kuin omaa emäntää.

Suku

i. Runon Helmilokki
KTK-III, VVJ-II, KRJ-I, KERJ-II, YLA1, ERJ-II, SLA-I

ii. VIR MVA Ch Fiktion Leo
KTK-II, YLA1, SLA-I, KRJ-I, VVJ-II

iii. Susikallion Liekin Lento
KRJ-I
iie. Fiktion Popliini
KTK-II, YLA2, KRJ-II, VVJ-I
ie. VIR MVA Ch Runon Helmitiira
KTK-II, KRJ-II jälkeläisluokka C
iei. Runon Pessinteri
KRJ-I
iee. Mörkövaaran Helmiira
YLA1, SLA-I, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I

e. Hengenvaaran Utu
KTK-II, VSN Wordl Champion, VIR MVA Ch
ERJ-I, KERJ-I, VVJ-I, KRJ-I

ei. Hengenvaaran Tuomas
KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-I, SLA-I, YLA1, KTK-II

eii. Hengenvaaran Hukkapätkä
eie. Hengenvaaran Talvikki
KRJ-I, KERJ-I

ee. Hengenvaaran Muikee
KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-I, SLA-I, YLA1, KTK-III

eei. Hengenvaaran Muukalainen
KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-I
eee. Vähäpellon Metka
KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-I

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Otsikko

00.00.0000

Valmennukset