Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Tuulenpesän Hillamaria

KTK-III
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenhevonen, tamma
Rautias, 150cm
01.08.2017, 64v.

Kasvattaja Tuulenpesän Kartano
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso VaB
Rekisterinro VH17-018-1853

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

JÄLKELÄISET // 3 kpl

18.12.2017 Kaunon Jalopähkinä // i: Mutalan Pistaasipulma
14.02.2018 Kaunon Salmiakkipusu // i: Hortensian Salmiakkiritari
20.08.2018 Kuuran Histamiini // i: Rohkea-Vekara

SAAVUTUKSET

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 30.04.2019
17 + 17 + 17 + 17 = 68p. KTK-III

3v. - 30.10.2017 4v. - 29.11.2017 5v. - 29.12.2017 6v. - 28.01.2018 7v. - 27.02.2018 8v. - 29.03.2018

Luonne

Tuulenpesän Hillamaria saapui meille elokuussa. Samoihin aikoihin ukkosmyrskyt kaatoivat urakalla puita, tilalla olivat sähköt poikki ja kaikki pikkuisen sekaisin. Hillamaria otti uudet asuinjärjestelyt rennosti, ei juuri jaksanut ressailla vaikka uudessa kodissa ukkonen paukkui ja vettä tuli kuin saavista kaatamalla. Tallin turvassa uusi tamma söi ja nukkui tyytyväisenä. Siitä asti Hillamariaa on voinut kuvailla hyvähermoiksi hevosen aluksi. Toivottavasti sama fiilis jatkuu kun neitokainen kasvaa ja päästään koulutuksen pariin.

Hilla osoittautui heti alkuun rautahermoiseksi suokiksi. Se on antanut anteeksi vaikka olosuhteet ovat muuttuneet, ihmiset ympärillä vaihtuneet ja sen maailmaa mullistettu oikein urakalla. Kaunovaarassa Hilla löysi nopeasti oman paikkansa, rutiinit ja uudet kaverit. Se on laumassa keskivaiheilla, pitää nuoremmille järjestystä ja kunnioittaa vanhempia. Ei kuitenkaan mikään hiirulainen, jos täytyy puolustaa syömisoikeutta. Hilla tunkee ruuan ääreen just sillon kun sitä huvittaa, häätää sinnikkäästi nuoremmat pois tieltä eikä anna periksi. Ihmisten kanssa Hilla tietää paikkansa, se tottelee kiltisti, kuuntelee käskyjä ja harvoin pistää hanttiin. Eläinlääkäriä tamma kavahtaa, antaa tehdä mitä on pakko, mutta näyttää niin hapanta naamaa kuin ikinä osaa. Kengittäessä Hilla on nätisti, nostelee jalat ja pysyttelee omilla tolpillaan nojailematta kengittäjään.

Ratsuna Hilla saa paljon kehuja keskittymiskyvystään, rennosta askeleesta ja hienosta ravityöskentelystä. Askel on neitokaisella kevyttä, mutta vaatii paljon työtä, jotta saadaan suoritukset puhtaiksi. Ravissa Hillan kanssa on erityisen miellyttävää tehdä hommia. Se on hyvin kuulolla, käyttää kroppaa fiksusti ja vastaa nopeasti apuihin. Laukkatyöskentely on asteen verran hankalampaa eikä Hilla anna mitään ilmaiseksi. Täytyy muistaa lämmitellä kunnolla, tehdä toistoja ja muistaa lopettaa ajoissa. Hilla on kuin viini, se paranee vanhetessaan. Kokemuksen karttuessa oppi painuu paremmin tamman päähän ja se suorittaa uudetkin kuviot tyylillä. Onhan se ihanaa lähteä kisapaikalle kun rautahermoinen Hilla antaa hyvää tukea rauhallisuudellaan ja suoriutuu radalla kerta kerralta paremmin. Pienen takapakinkin jälkeen Hillan kanssa on kivaa lähteä kisaamaan, vaikka itse jännittäisi on tamma menossa suoritukseen samalla höyryjunamaisella fiiliksellä kuin aina. Se ei saa traumoja tuomareiden päädystä, ei huutelevista kavereista saati mistään muustakaan. Hilla on myös hyvää matkaseuraa trailerissa jännittäville hevosille. Se rauhoittaa kenet tahansa. Tamma matkustaa silmät ummessa ja alahuuli pitkänä, sama se onko ulkona ukkosta tai poutasää. Hilla ei välitä vaikka sataisi koiria ja kissoja. Joskus ollaan mietitty onko se kuuro kun ei välitä metelistä eikä huuteluista, tarkistettu on ettei sen kuulossa mitään vikaa ole. Tamma vain ottaa aika lunkisti tämän elämisen. Hyvä niin.

Suku

i. Tenholan Turhapuro
KRJ-I

ii. A.R Taikuri

iii. Joukahainen
iie. Tuuvakan Sulosointu
ie. Onniina iei. Paroni
iee. Pirttiharjun Justiina

e. Hallan Hillahaamu

ei. Hittavainen

eii. Hirmuinen
eie. Heituva

ee. Hallan Hattarahaamu

eei. Heiskuva
eee. Hah Hah Haamu

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
30.03.2019 Suomenhevosten rotunäyttelyt - Veteraanitammat - II-palk.
Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Otsikko

00.00.0000

Valmennukset