Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Kaukaa Lähelle

KTK-III
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenpienhevonen, ori
Punarautias, 146cm
09.03.2018, 3v

Kasvattaja Susiraja
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH18-018-0630

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

 

JÄLKELÄISET // 1 kpl

01.05.2018 Kaunon Zombeja! // e: Kaunon Jalopähkinä

SAAVUTUKSET

20.07.2018 Suomenhevosten kantakirjatilaisuus
/ 17 + 17 + 18 + 17 = 69p. KTK-III

Historia

Kaukaa Lähelle aka Kauko tuli meille maaliskuussa 2018. Talliin saapui samoihin aikoihin monta oria, melkein liikaa kerralla käsiteltäväksi. Onneksi meillä oli siinä vaiheessa jo periaatteessa nelihenkinen talliporukka ja apukäsiä saatiin pyytämällä. Ei näiden velikultien kanssa olisi muuten pärjännytkään.. Pakkasten hellitettyä saimme kaikki nuoret pojut pihattoon, joten homma helpottui ihan pikkasen. Pikkuruinen Kauko asettui muiden nuorten orien kanssa pihattoon suht vaivattomasti eikä aiheuttanut minkäänlaista päänvaivaa meille. Ei mikään supersosiaalinen otus, mutta tuli toimeen muiden orien kanssa mainiosti. Ihmisille Kauko näytti ensimmäiset viikot lähinnä luimukorvia ja takapuoltaan. Päätös ottaa tilausvarsa Susirajasta tuli oikeastaan puolivahingossa. Helmiahon Merikarhulle ei löytynyt kotoa sopivaa morsiota, mutta halusimme silti siitä varsan. Susirajaan lähtenyt Kaunon Lupaus puolestaan edusti meille linjaa, josta meille ei ollut jäänyt kotiin ainoatakaan jälkeläistä. Taivaallinen yhdistelmä siis nämä kaksi! Olisimme saaneet Luumun meille lainaan varsottamisen ajaksi, mutta meille iso bonus oli saada varsasta susirajalainen. Motivoivaa kun oli toisen kasvattajan nimellä, oria todellakin haluisi lähteä kehittämään eteenpäin ja näyttää maailmalle, että tämmöinen ihana Kauko meillä on!

Luonne

Kaukaa Lähelle "Kauko" on pieni, söpö ja hirmuisen hellyydenkipeä. Kauko tulisi syliin asti, jos sen päästäisi ja välillä se tekisi mieli ottaa rutistettavaksi eikä koskaan päästää irti. Pieni tähtipää oli jo pienenä niin suloinen, että sydän meinasi pakahtua kuoliaaksi sitä katsellessa. Meidän talliin tulleet Susirajalaiset hevoset ovat olleet yleensä enemmän tai vähemmän hankalia, Kauko on selkeästi poikkeus vahvistamassa sääntöä. Pieneen oriin on puristettu sen emän hyvät puolet tiiviiseen pakettiin.

Halinalle-Kauko on hoidettaessa helppo, seisoo kiltisti paikallaan eikä pyristele vastaan edes pesulla. Antaa tehdä mitä vain, kenen vain ja missä vain. Kaukon uskaltaa antaa tenaville hoidettavaksi tallikäytävällä, orin huuli lurppaa ja silmät painuvat kiinni vaikka vieressä huutaisi lauma innokkaita lapsia. On sitä erehdytty luulemaan ruunaksi niin monesti, että on muutamaan kertaan täytynyt tarkistaa ettei joku ole ryövännyt sen palleroisia mahan alta yön pimeydessä. Kauko nyt vaan sattuu olemaan rauhallinen ja lempeä ori. Se on meille iso etu ja onni. Pikkuorin kanssa pystyy lähtemään reissuun eikä tarvitse pelätä sen ottavan hirveää isotteluvaihetta päälle. Kauko käyttäytyy missä tahansa paikassa hienosti. Kotona se on osittain liiankin rauhallinen ja melkoinen etana..

Ratsuna Kauko on laiska, melko mitäänsanomaton ja lepsu. Kaukoa joutuu ajamaan eteenpäin ihan urakalla ennen kuin se lähtee käyntiin. Joskus koko treeni menee hirveäksi piipertämiseksi kun ori ei yksinkertaisesti halua laittaa jalkaa toisen eteen. On ihme, että ori on pärjännyt missään kisoissa koskaan sen kotitreenien perusteella. Kodin ulkopuolella jalka nousee reippaammin, vauhtia ja energiaa löytyy, muttei liikaa. Kaukon pöllöenergia purkautuu lähinnä tarhassa vaan ei pukkilaukkana vaan pää pystyssä ravailuna. Tuulisella säällä Kauko on joskus jopa ottanut muutaman sivuaskeleen ja laukannut ravia pyydettäessä. Jos etsii tallista rauhallista pomminvarmaa ratsua on Kauko varma valinta. Se ei säiky mitään, ketään eikä koskaan ole karannut kenenkään käsistä.

Kyllä meidän Kaukosta saa vauhtiakin irti joskus. Vaan ei ilman kunnollista lämmittelyä ja vaatii se ratsastajalta oikeasti tahtoa tehdä. Laiska ori kulkee silti korvat hörössä vaikka ratsastaja kuinka kiroaisi selässä sen matelua. Maastossa Kauko painelee kaverin perässä kovaa vauhtia, mutta yksin maastoillessa orista ei irtoa rentoa laukkaa enempää. Toivomme orin laihdutuskuurin tuovan sille takaisin sitä kadotettua vauhtia.

Suku

i. Helmiahon Merikarhu
Ch, KTK-I

ii. Mielikuvitusystävä

iii. Hullunkurinen
tummanrautias, 156cm
iie. Mielitietty
vaaleanpunarautias, 150cm
ie. Kaamosvanilja
KTK-II
iei. Hunajahyrrä
voikko, 148cm
iee. Kaamoskukka
voikko, 147cm

e. Kaunon Lupaus
KTK-III, KRJ-II

ei. Aggressio
KTK-III, YLA2, SLA-II

eii. Vahingoniloinen
evm, sh, vkk, 153cm
eie. Hula-Hula
evm, sph, rt, 140cm

ee. Helmi-Liina
KTK-III

eei. Veikon Klaava
evm, sh, rn, 157cm
eee. Helka-Liina
evm, sh, vrt, 152cm

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Otsikko

00.00.0000

Valmennukset