Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Tuulenpesän Unisieppari

KTK-II, KRJ-II
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenhevonen, ori
Rautias, 153cm
11.11.2016, 12v

Kasvattaja Tuulia T, Tuulenpesän Kartano
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH17-018-0065

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

JÄLKELÄISET // 3 kpl

23.02.2017 Kaunon Kultatähti KTK-II, SV-II, KV-II // e: Kaunon Kultapiisku
31.10.2017 Liljan Univalssi // e: Fiktion Suviisa
08.04.2018 Kaunon Unisointu // e: Fiktion Inkiväärisävel

RIP 17.09.2019

SAAVUTUKSET

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.02.2017
19 + 19 + 18 + 19 = 75p. KTK-II
Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 15.09.2019
9 + 40 + 25 + 20 + 5,5 = 99,5 KRJ-II

Ikääntymisenä käytettiin 30 IRL-päivää = 1 virtuaalinen vuosi. 3v - 09.02.2017 | 4v - 11.03.2017 5v - 10.04.2017 | 6v - 10.05.2017 | 7v - 09.06.2017 | 8v - 09.07.2017

Historia

Tuulenpesän Unisieppari tuli meille vaihtovarsana. Olin orin suvusta hyvin otettu ja olihan se varsanakin jo melkoinen näky. Isopäinen, jykevä ori, joka oli vielä hyvin romuluinen ja omituisen näköinen. Sieppi kasvoi huimaa vauhtia, tuntui ettei sen kasvu loppuisi ollenkaan. Ei siitä mikään korkea ori tullut, mutta iso. Orille kehittyi hienosti lihasta, massaa ja voimaa. Hyvää ruokahalua on tästä kiittäminen. Sieppi on aina syönyt kaiken mitä sen eteen on laitettu. On saatu alas helposti lääkkeet, mitä on joskus tarvinnut sillä syöttää ja kaikki ravinteetkin. Ei ole nirsoillut vaikka eteen on tungettu mitä oudoimpia mömmöjä. Siepin kanssa suurin ongelma sen alkutaipaleessa oli uteliaisuus ja syöminen yhdistettynä. Ori on ollut pariin otteeseen ähkypotilaana ja ollaan jouduttu pelkäämään sen puolesta kun Siepin suu on aivoja nopeampi. Tähän mennessä ollaan selvitty säikähdyksellä. Hyvän työmotivaation omaava ori kehittyi nopeasti ratsuna, kun sen aivot raksuttavat tasaista tahtia, uusi oppikin uppoaa sinne hyvää vauhtia. Toivomme Siepille pitkää ikää ja hienoja jälkeläisiä.

Luonne

Sieppi on hyvin perinteinen suomenhevonen. Lempeä, itsepäinen ja melkoinen suursyömäri. Sieppi syö ruuat aina viimeiseen muruseen asti eikä jätä mitään jälkeensä. Joulun aikaan se syö koristeetkin tallista, jos se yltää niihin. Kaikki syömäkelpoinen katoaa Siepin kitaan. Ori on joutunut ongelmiin myös syötyään sellaista mitä sen ei todellakaan pitäisi suuhunsa laittaa. Välillä ollaan jouduttu hoitamaan ähkypotilasta, mutta Siepin elimistö tuntuu olevan rautaa. Joku toinen hevonen olisi voinut olla jo kuopan pohjalla syötyään niin monta omituista asiaa kuin mitä Sieppi on matkan varrella suuhunsa laittanut. Pidetään kaikki sen suuhun mahtuva, mutta sinne kuulumaton pois orin ulottumattomissa.

Perusluonteeltaan Sieppi on todella tasaisen varma. Se seisoo napakasti paikallaan siinä mihin se on laittaa. Tosin samalla se yrittää kurotella maistelemaan kaikkea mitä ympäriltään voi löytää. Suurelta osin Sieppi hoidetaan mieluiten sen omassa karsinassa. Se seisoo sielläkin paikallaan ilman mitään naruja. Ori kun on perso rapsutuksille ja tykkää harjaamisesta. Jalatkin se nostaa kiltisti eikä juokse karkuun edes kuolaimia tai satulaa. Sieppi on sellainen hevonen, joka sopii aloittelijankin hoidettavaksi. Ei tarvitse pelätä orin lättäävän ketään karsinan seinään tai näyttävän hampaitaan ilkeästi. Sieppi sietää kaiken mitä sille ikinä tehdään. Se ei pelkää ihmisiä vaan luottaa sokeasti.

Itsepäisyyden Siepissä näkee ja kokee ratsastaessa. Putte kyllä menee useimmiten siihen suuntaan mihin halutaan, mutta Sieppiä ei kiinnosta alkaa heti juoksemaan mihinkään. Se haluaa tallustella rauhallisesti kenttää ympäri. Ratsastajalta vaaditaan vähintään samanverran itsepäisyyttä, määrätietoisuutta ja periksiantamattomuutta. Siepin mateluvaihdetta ei kannata säikähtää, se testaa tällä uusia ratsastajia ja välillä tsekkaa, että miten vakioratsastajat suhtautuvat yhtäkkiseen mateluun. Sieppi on se hevonen, joka voi seisoa kentän kulmassa silmät ummessa vaikka ratsastaja tekisi mitä selässä. Useimmiten tähän auttaa vain se, että joku muu käy maastakäsin patistamassa orin liikkeelle. Kisapaikoilla Sieppi ei tätä temppua ole tehnyt eikä toivottavasti koskaan tee. Siepin kanssa on tärkeää aloittaa heti napakalla otteella, ottaa alkukäyntien aikana herättelyä tekemällä voltteja, käännöksiä ja saada se kuulolle. Kun Sieppi kerran herää tekemään töitä ei se nukahtele kesken kaiken. Töiden makuun päästyään Siepistä saa hienoa liikettä ulos ja se tekee kaiken mitä siltä pyydetään. Sen ravi on erityisen hyvälaatuinen ja helposti työstettävä. Laukka vaatii enemmän töitä, mutta alkuvaikeuksien jälkeen on Sieppi oppinut laukkatyöskentelyn salat melko nopeasti. Käynnissä Sieppi on joskus tahmea, sitä täytyy ratsastaa kunnolla eikä vain istua kyydissä.

Suku

i. Runo-Roope
KTK-III, KRJ-I

ii. Runon Rasmus
KTK III,KRJ I

iii. Rallijantteri
KRJ-II
iie. Karoliinan Hilkka
ie. Valssin-Taika
KRJ-I, KTK-II
iei. Pismanteri
KRJ-I
iee. Valssin-Tahti

e. Mäkisuon Unikuu
KTK-II

ei. Mäkisuon Hurma
KTK II

eii. Hymy
eie. Lumimetsän Aisla

ee. Viehättävän Unessa
KTK III

eei. Unisieppari
Ch,KTK III,SLA II
eee. Lakean Kastelma
KTK II

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Otsikko

00.00.0000

Valmennukset