Kaunovaara lopettaa! Lisätietoa asiasta täällä.

Kadotettu Vamla

KTK-II
VIRTUAALIHEVONEN | SIM-GAME HORSE

Suomenhevonen, tamma
Rautias, 158cm
01.04.2016, 15v

Kasvattaja Kadotetut Suomenhevoset
Omistaja rukkanen (VRL-00583)

Koulutustaso HeA
Rekisterinro VH17-018-0363

Kouluratsastus taso ( op.)
Lisää porrastettujen pisteistä alempana.

Kuvien © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

JÄLKELÄISET // 1 kpl

05.10.2017 Kaunon Kaarle // i: Kaunon Kaarnikka

SAAVUTUKSET

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 30.04.2019
18 + 18 + 18 + 18 = 72p. KTK-II

Ikääntyy satunnaisesti. Täyttänyt 3v 01.06.2016

Luonne

Vamlan nimi sekoittui alkuun helposti meidän Valmaan. Melkein kuin se olisi väärin kirjoitettu ja hassusti lausuttu versio. Lempinimeksi tammalle vakiintui jo muutaman päivän jälkeen Alma. Ei se paljon sen erilaisempi ole, mutta oma nimensä kuitenkin. Alma on pikkuisen känkkäränkkä ja tallin Pikku Myy vaikka ei ihan pikkuruinen olekaan. Almaa saa komentaa reippaasti eikä se pahastu siitä, vaikka jalkaa voi polkeakin kun vähän pistää kiukuksi kun on pakko totella.

Alman hakeminen tarhasta tai karsinasta on jo ongelma numero yksi. Se kääntää takapuolen hakijalle ja yrittää karkuun mahdollisimman pitkään. Tätä hommaa ollaan harjoiteltu ahkerasti ja parhaina päivinä Alma tulee kiltisti vastaan portille tai karsinan ovelle, mutta huonoina päivinä näkyy vain takajalat. Hermo menee varsinkin kovalla pakkasella kun yrittää onkia tammaa mukaansa eikä se antaudu millään.. Alma ei kuitenkaan siedä olla yksin ulkona tai sisällä, jolloin tammasta lähtee aivan mieletön ääni. Se huutaa kuin viimeistä päivää jäädessään yksin ja antaa silloin tarhasta kiinni heti. Alma ei halua olla yksin. Tätä taktiikkaa ollaankin käytetty silloin kun tamma ei ole koko päivänä antanut kiinni tarhasta ja omistajan hermo on todellakin mennyt. Jos Almaa aikoo liikuttaa on se otettava suoraan karsinasta töihin eikä todellakaan kannata laskea sitä tarhailemaan ennen liikutusta. Sama homma kisareissuille lähdettäessä. Jos tamman sattuu edes vahingossa laittamaan ulos on päivä pilalla. Tästä ollaan infottu jokaista tallilla edes tilapäisesti työskentelevää.

Ratsuna Alma on pippurinen, vaikea ja turhankin vauhdikas. Almasta saa hyvää liikettä irti kun osaa ratsastaa sitä napakasti alusta asti. Heti alkulämmittelyissä täytyy ottaa kunnollinen ote, muistaa hengittää eikä antaa Alman päästä niskan päälle. Ärhäkkää tammaa on ihan kiva ratsastaa silloin kun sen energian saa suunnaattua oikeaan suuntaan. Silloin tamma antaa enemmän kuin ottaa, mutta ei se helppoa ole. Joskus treenit menevät läskiksi ihan sen takia ettei Alma suostu kuuntelemaan ollenkaan. Silloin pienenkin onnistumisen kohdalla täytyy lopettaa ja pistää pillit pussiin. Alma vaatii paljon maastakäsittelyä sekä maastolenkkejä. Rautias rauhoittuu kun se saa tarpeeksi liikuntaa, lepopäiviä ei montaa voikaan pitää putkeen tai muuten joutuu työskentelemään dynamiitti-Alman kanssa.

Kaiken kiukuttelun ja pippurisuuden keskellä Alma osaa myös yllättää. Kisapaikoilla se käyttäytyy tyynesti, ei räjähtele eikä kiukuttele. Kisasuoritukset menevät tasaisen hyvin eikä tammasta ole pahaa sanottavaa kilparatsuna. Se suoriutuu erinomaisesti eikä tuota pettymyksiä reissuilla. Kotitreenit jos sujuisivat vähän tasaisemmin olisi Alma oikeastaan ihan mainio pakkaus. Nyt sen kanssa saa vielä kiristellä hampaita kotioloissa, mutta iän myötä tamma toivottavasti rauhoittuu.

Suku

i. Fiktion Vilkku
KTK-II, Champion, VSN Champion
VSN Ridden Champion

ii. Rätvänän Viisnolla
KTK-III, SLA-II, KRJ-I

iii. Maanan Valtteri
KTK-III, KRJ-III
iie. Rätvänän Hillevi
SLA-III, YLA-2, KTK-III, KRJ-II, ERJ-III
ie. Pirunkorven Tilkku
KTK-III, VVJ-II, KRJ-I
iei. Kevätrinteen Komia
iee. Huvitutin Tihku

e. Fiktion Vimla

ei. Moon Iikori
KTK-III, KRJ-II, SV-II

eii. Fiktion Ilmari
KRJ-I
eie. Moon Ututyttö
KTK-II, KRJ-I, YLA2

ee. Villahaan Ventla
KTK-III, KRJ-I, SV-I

eei. Villahaan Samuli
KRJ-I, Jälk-C
eee. Villahaan Viena
Jälk-C

Kilpailut

NÄYTTELYMENESTYS
Kilpailut

Kouluratsastus taso /
Tahti ja irtonaisuus p
Kuuliaisuus ja luonne p


Esteratsastus taso /
Kenttäratsastus taso /

Varusteet

Hevoselle kerätään punaisia varusteita (riimut, loimet, yms)
Yleisvarusteet (yleissatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Kouluvarusteet (koulusatula & -suitset, mustat hopeisilla osilla)
Loimia (tallissa fleece, ulos talvella paksu toppaloimi)
Kisoihin mukaan valkoinen satulahuopa ja nahkariimu

Hoito-ohjeet

Tarhausohje:
Loimi vain kovalla pakkasella/märkänä
Suojat ratsastaessa
Vähintään kerran viikossa maastoon

Päiväkirja

Otsikko

00.00.0000

Valmennukset